top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

עוגת גבינה שתמיד מצליחה - העוגה של קורין


אמא שלי נולדה בדור שעדיין דרש שנשים יעמדו במטבח ויבשלו, רצוי יום יום ורצוי טרי. אבל אמא שלי באה ממשפחה שבה השכלה הייתה חשובה והנשים למדו ועבדו וגידלו משפחה. אמא תמיד עבדה ולמדה והרחיבה אופקים והמטבח לא היה בעדיפות ראשונה. עוגה הייתה בד"כ עוגה בחושה, תפוזים, שיש, שוקולד פשוטה. מאידך, האהבה הכי גדולה שלה הייתה עוגות גבינה אשר דרשו יותר השקעה. לכן כשיום אחד היא הגיעה עם מתכון לעוגת גבינה מנצחת, קלה, קלילה, גבוהה, טעימה שלא צונחת או מתרסקת לאחר האפייה היא פשוט הייתה מאושרת. העוגה הגיעה מקורין שהייתה הסייעת שלה בגן, אז קראו לזה עוזרת לגננת. מאז אנחנו מכינים את העוגה של קורין כל שנה ופשוט נהנים.

אמא שלי היום במצב סיעודי מאוד מתקדם, עדיין אוהבת מאוד עוגות גבינה ולפני כמה חודשים פתחתי את קלסר המתכונים הקטן והכנתי עבורה את העוגה של קורין בטוויסט קטן. גיליתי שלקרין גורן יש מתכון ממש דומה, המרתי 6 שקיות סוכר וניל (כן... ככה אפו אז !) בחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל ויצאנו לדרך.. אמא שלי הייתה מאושרת!

מצרכים:

לעוגה:

3 קופסאות של גבינה לבנה 5%, אני מעדיפה גבינת סקי

1 כוס סוכר

1 שמנת חמוצה

6 ביצים גודל L

1/2 כוס קורנפלור

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

2 שמנת חמוצה

2 כפות סןכר

2 שקיות סוכר וניל

תבנית מרובעת או מלבנית, גבוהה, כ-30X30 או 25X30 עדיפות לתבנית זכוכית או קרמיקה. בעוגות גבינה רצוי לא להשתמש בתבנית חד פעמית אחרת "האדמה רועדת" והעוגה מתפרקת. אפשר תבנית חד פעמית מקרטון כי היא הרבה יותר קשיחה ויציבה.

אופן ההכנה:

  • להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים.

  • בקערה גדולה שמים את החלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור ו- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל . מערבבים היטב, רצוי עם מקצף ידני.

  • מקציפים את החלבונים במיקסר עם 1/2 כוס הסוכר שנותרה עד שהקצף הופך ליציב ומבריק.

  • מאחדים בעזרת מרית את תערובת הקצף לתערובת הגבינות בקערה הגדולה לאט ובהדרגה כדי שתישמר לנו אווריריות העוגה.

  • בינתיים מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים את התנור ל-160 מעלות. המים בתבנית ייתנו את הלחות הדרושה לעוגה בזמן האפייה. אין צורך ביותר מכך.

  • משמנים את התבנית בחמאה היטב ומעבירים את תכולת הקערה לתבנית ומיישרים.

  • מעבירים את התבנית לתנור. אין צורך לשנות את חום התנור. אופים כ- 50 דקות תלוי בתנור. העוגה צריכה לקבל צבע זהוב-שחום בהיר. בבדיקת קיסם הוא יוצא נקי. לכבות את התנור. להשאיר את העוגה.

  • לערבב בקערה קטנה את חומרי הציפוי, להוציא את העוגה מהתנור, למרוח את תערובת הציפוי על העוגה, להחליק את פני העוגה ולהחזיר את העוגה ל-5 דקות לתנור הכבוי.

  • להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להצטנן לחלוטין. לגרד כ-50 גרם שוקולד, עדיפות לשוקולד מריר ולפזר מעל העוגה.


הערות:

  • העוגה יוצאת גבוהה מאוד ותפוחה, מאבדת קצת מגובהה בזמן הקירור ועדיין נשארת גבוהה.

  • אני מוסיפה לתערובת העוגה קצת גרידת לימון שמוסיפה המון לעוגות גבינה.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page