top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

מאפינס תירס קלי קלות

עודכן: 31 באוק׳ 2020


הבת שלי בלהקת הייצוגית העירונית, החזרות שלהם הם בד"כ בערב וכשהיא מסיימת היא מתקשרת לשאול "מה יש לארוחת ערב ???" . המתכון הזה הוא קלאסי לארוחות ערב מאוחרות, קליל, טעים ומשביע. הוא ממתכוני "הצ'יק צ'אק" שלי , כמעט כלום עבודה והרבה מאוד תמורה.

המתכון הוא לכמות של כ- 20 מאפינס. אפשר גם להקפיא חלק מהכמות. תעבירו לקופסת פלסטיק אטומה ולהקפאה.


מצרכים:


2 תבניות שקעים למאפינס (בכל תבנית 12 שקעים)

ספריי שמן קנולה

קופסת שימורים גדולה של שימורי תירס מתוק

4 ביצים

חצי כוס קמח רגיל

150-200 גר' גבינה מגורדת – מוצרלה , גאודה או כל גבינה צהובה

1 שמנת חמוצה

1 קוטג' , עדיפות ל- 5%

1 כף שמן קנולה

מלח לפי הטעם



אופן ההכנה:


1. לחמם את התנור לטמפרטורת 180 מעלות..

2. בקערה גדולה לערבב גבינה מגורדת, שמנת חמוצה, קוטג', ביצים ושמן.

3. להוסיף את התירס ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקמח, מלח לפי הטעם ולערבב היטב

5. לשמן את תבניות השקעים בעזרת ספריי שמן.

6. בעזרת כף למלא את השקעים בתערובת התירס והגבינות ולזרות שומשום מלמעלה.

7. להכניס לתנור, זמן אפייה הוא 30-40 דקות, עד שהמאפינס מקבלים צבע זהוב חום.

את המאפינס אפשר להגיש כארוחת ערב, אפשר גם להכין אותם כחלק מכיבוד לאורחים. ילדים מאוד אוהבים אותם אבל גם מבוגרים. מומלץ גם לארוחת פיקניק.




הערות:

· אני משתמשת בתבניות מאפינס מסיליקון . אם אין תבניות מאפינס אפשרי להשתמש בגביעי מאפינס חד פעמיים, לרכישה בכל סופר או חנות למוצרים חד פעמיים

· אפשרי להכין חצי כמות, פשוט לשים חצי מכל דבר.

· אפשרי לאפות את שתי התבניות יחד בטורבו.


תהנו !


263 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page