top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

כדורי שוקולד שאין עליהם בעולם

עודכן: 31 באוק׳ 2020




לא משנה איזו עוגה נעשה, שוקולד, שכבות, קרם, הפתעות למעלה, למטה, שושנים, בצק סוכר, תמונות מודפסות. תמיד כדורי שוקולד ינצחו בתחרות. אין ילד שלא נופל בקסמן.

השבוע הכנתי את כדורי השוקולד לאחיינית שלי שביקשה אותם במיוחד ליום הולדתה. במשך כמה דקות עמדו הילדים מסביב לתבנית מרוכזים וזוללים כדור אחר כדור.

המתכון שלי קצת שונה, יוצר מרקם רך, עדין ונמס בפה. לא מתוק מדי, במידה. ילדים ומבוגרים מאוד אוהבים אותם.

המתכון מתאים לכמות של כ- 30 כדורי שוקולד. אפשר להכין כמות כפולה, תלוי באירוע..


מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה

250 גרם (שרוול) של פתי בר וניל, שוקו או שניהם יחד

2 גביעים של מעדן חלב וניל (125) גרם

לציפוי כדורי השוקולד- קוקוס, סוכריות צבעוניות


אופן ההכנה:

1. להמיס שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל או בקלחת על הגז. לקרר כמה דקות.

2. בינתיים לרסק את העוגיות במעבד המזון לפירורים, כמו "אבק".

3. להעביר את תערובת העוגיות לקערה. להוסיף את התערובת המומסת של השוקולד והחמאה. לערבב היטב.

4. להוסיף את מעדני החלב (אני משתמשת בקרלו וניל) ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת של "בצק" שוקולדי רך. אם יש חשש שה"בצק" רך מדי, אפשר להוסיף עוד 4-5 ביסקוויטים מפוררים.

5. להכניס את התערובת לכשעתיים לקירור והתגבשות במקרר.

6. לאחר שעתיים, להוציא את הקערה מהמקרר. להכין מספר צלחות עם קוקוס וסוכריות צבעוניות לעוגה, לפתוח מנג'טים של קאפקייקס (גודל 2-3) בכמות מספקת.

7. לכדרר כדורים בגודל טיפה קטן יותר מכדור פינג פונג, להניח את הכדור בקערת הקוקוס/סוכריות ולגלגל בתוכו עד ציפוי. רצוי לכדרר כמות של כדורי שוקולד ורק אז להעביר את כולם בציפוי הקוקוס או הסוכריות.

8. להניח בתבנית או בקופסה גדולה שטוחה ולסגור אותה כדי לשמור על טריות.




הערות:

- אם מצפים בקוקוס, לצפות לגמרי את כדורי השוקולד. אם מצפים בסוכריות קטנות, לא לצפות לגמרי את כל כדור השוקולד אחרת תהיה מתיקות יתר.

- אפשר לצפות בקוקוס צבעוני במקום בקוקוס לבן. להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפייה או מוצרים חד פעמיים.


תהנו !




723 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page