top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

בולו - לחמנייה מתוקה עם צימוקים

עודכן: 1 באוק׳ 2022




מה מזכיר לך יום כיפור ? לי יש זיכרונות מהמלחמה הנוראה הזאת שהחלה בצהרי יום כיפור, בתדהמה גדולה, באוטובוסים שהגיעו בחופזה לאסוף אנשי מילואים כמו אבא שלי, שלא הסכים לחכות ולקח את האוטו ונסע לשדה הקרב. זה היה יום הכיפורים בשנת 1973. אבל שאר ימי הכיפורים הם זיכרון של ציפייה לסיום הצום רק בשביל לחמניית הבולו המתוקה עם הצימוקים ושלל הריבות תוצרת בית שליוו את הלחמניות. וכמובן קפה הפוך.... זכרון מתוק !

אז, למרות שכבר כמה שנים לא צמתי, בכל שנה אני אופה לחמניות בולו ומדקדקת בכללי הטקס – קפה הפוך, לחמניית בולו וריבה תוצרת בית, רצוי ריבת ענבים.

לא להיבהל מהשמרים וההתפחה, תעקבו אחרי המתכון ותגיעו להצלחה מובטחת ... ולא לשכוח – טעימה !

20-30 לחמניות תלוי בגודל הלחמניה

החומרים לבצק:


1 חמאה 200 גר' רכה ( הדור הקודם השתמש במרגרינה ללא מלח 200 גר' , לשיקולכם )

1 כוס סוכר

2 כפות גדושות שמרים יבשים

1 ק"ג קמח (משתמשים בקצת פחות מקילו)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל, רצוי אמיתית

100 גרם צימוקים בהירים

1.5-2 כוסות מים פושרים


שאר המוצרים:

קערית עם חלמון ביצה+ כפית דבש +כפית מים

שומשום

אופן ההכנה:



1. בקערת המיקסר לשפוך בסדר הזה קמח, סוכר, שמרים וכוס וחצי מים פושרים, לחכות כ-5 דקות עד שמופיעות בועות קטנות בתערובת, זהו הסימן שבו הסוכר מזין את השמרים ומבטיח שהבצק יתפח.

2. להוסיף לקערה חמאה רכה, כפית וניל וביצה. ללוש עם וו לישה עד שנוצר בצק ואז להוסיף את הצימוקים

3. להמשיך ללוש במיקסר כ- 5 דקות נוספות ולהוסיף עוד מים רק במידת הצורך. יש להגיע לבצק גמיש שיורד בקלות מוו הלישה ..

4. לכסות במגבת את הקערה ולסגור אותה בשקית גדולה. להניח במקום חמים להתפחה כשעתיים.

5. לאחר שהבצק תפח, לחלק ללחמניות בגודל קצת פחות מאגרוף סגור. אפשר להיות יותר ציוריים – בגודל ובצורה של עכבר אלחוטי של מחשב

6. לכסות במגבת מטבח ולתת התפחה נוספת של כ-20 דקות

7. למרוח כל לחמנייה במברשת עם בלילת החלמון והדבש, לזרות שומשום .

8. לאפות ב 180 מעלות כ 20-30 דקות, עד שהלחמניות שזופות ותחתית הלחמנייה השתזפה.





טיפים:

1. בבלילת הביצה והדבש אני משתמשת רק בחלמון ומוסיפה דבש , זה נותן את הצבע החום השזוף היפה ללחמנייה. כפית המים מאפשרת מריחה קלה של התערובת.

2. אני מקפיאה את הבולו בשקית סגורה (שקית ניילון של חנות ולא של מגה/שופרסל..אני משתמשת בשקיות הקפאה) ככה הם יישמרו טוב.

3. החימום בד"כ בתנור אבל אפשר לקצר במיקרו לחימום של 30 שניות ללחמנייה בודדת, ומוציאה לחימום קצר במיקרו והבולו הוא טרי כאילו יצא הרגע מהתנור.

434 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page