top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קציצות פראסה מופלאות

עודכן: 18 בספט׳ 2021




פסח וראש השנה הם החגים של הפראסה , חגים אצלנו מתקשרים באופן אוטומטי לאוכל, זוכרים? בפסח וראש השנה המאכל הלאומי אצלנו במשפחה הן קציצות פראסה. הקוריוז הוא שעד השנה הנוכחית, מי שהכינה את הקציצות האלו לכולנו הייתה פומפה, המטפלת הנפאלית של אמא שלי שלמדה להכין אותן מדודה שלי .


בשולחן מניחים צלחת ענקית מלאה קציצות שמנמנות שנעלמות בחצי שנייה ושלא תחשבו שלא "גנבו" מהצלחת כשהיא עוד הייתה במטבח. המפתיע הוא שהצרכנים הכי כבדים של הקציצות האלו הם הילדים. גם אלו שאוכלים רק שניצל ופתיתים.

הפראסה או בשמה הרשמי הכרישה היא ירק ממשפחת הבצלים. מקלות בצל ארוכים שקשה לאחסן אותם במקרר אז כדאי לקנות ולהכין אותם מהר..


כשאתם מבשלים את הפראסה, תפתחו חלונות... ממשפחת הבצלים, זוכרים ? הריח טוב אבל לפעמים מעלה דמעות בעיניים.

מצרכים:

כ-20 קציצות גדולות

4 כרישות בעלות קוטר בינוני

חופן פטרוזיליה, רק עלים ללא מקלות

3 ביצים

3 כפות פירורי מצה/פירורי לחם

כפית אבקת מרק עוף/ציר עוף

מלח ופלפל

שמן קנולה/שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

· שוטפים היטב את הפראסה, לכל מקל מורידים את החלק הירוק , חוצים את המקל לאורך ואז חותכים לחתיכות של כ- 2 ס"מ, מניחים בסיר גדול ושוטפים היטב במים. מסננים את המים מהסיר.


· למלא מים בסיר טיפה מעל גובה הכרישות ולבשל אותן כ 15-20 דקות . המים הופכים להיות צלולים ירקרקים.


· להעביר את הכרישות למסננת, לסנן את המים, לקרר את הכרישות ולסחוט אותן ממים. חשוב מאוד לקרר אותם כמו שצריך ולסחוט היטב! זה משפיע על מרקם הקציצה בטיגון. אני סוחטת את הכרישות פעמיים.


· להעביר את הכרישות למעבד המזון, להוסיף ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה ותבלינים ולערבל כחצי דקה, לא יותר!

המרקם צריך להיות עיסה עם חתיכות קטנות של כרישה שנוצרה עיסה. ממש לא לטחון לגמרי . לטעום ולתקן תיבול.


· לחמם מחבת עם שמן בגובה כ-1 ס"מ, לקחת כמות מהעיסה ולקבב לקציצה.

להעביר למחבת, אש גבוהה ולטגן בשני הצדדים עד להשחמה. כך עם כל הקציצות.







טיפ:

- בטיגון אני תמיד מניחה רצועות פרוסות של גזר במחבת. הגזר סופח את הפירורים השחורים שנוצרים בזמן הטיגון , בד"כ מפירורי לחם/מצה ומנקה את השמן. בכל כמה דקות אני מחליפה את רצועות הגזר. עובד נהדר גם בטיגון שניצלים.





פוסטים אחרונים

הצג הכול

Opmerkingen


bottom of page