top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קציצות טונה טעימות

עודכן: 31 באוק׳ 2020




מהם המצרכים הכי פופולריים במזווה שלנו בימים טרופים אלו, ימי הקורונה? קופסאות תירס וטונה. כמובן טונה, כי עם טונה אפשר לעשות הכל – סלט טונה, פסטה עם טונה, מאפה טונה והכל באין ספור אפשרויות.

אבל המתבגרת ביקשה בהתפנקות "אמא, תעשי לי קציצות טונה". אז נזכרתי שבהערכות לחנוכת בית ניסיתי אין ספור מתכונים וביניהם היה מתכון של קציצות טונה עתיק יומין שעדכנתי אותו עם מתכונים יותר עדכניים.

ביום רביעי הכנתי תבנית גדולה (התנור ברוחב 90 ס"מ!) של קציצות טונה שתוך 24 שעות כמעט התחסלו לחלוטין. נותרו שלוש קציצות שהמתבגרת מגינה עליהן בגופה. "זה רק שלי...!".

ההכנה קלה, המצרכים זמינים בבית, ילידם אוהבים מאוד ואפשר גם להיעזר בהם בהכנת הקציצות.

תעסוקה נהדרת לכולם ..win win situation !



רכיבים:


3 קופסאות טונה (אני משתמשת בקופסאות של 160 גר')

3 שיני שום כתושות

חצי קופסת עגבניות מרוסקות (200 גר') מכל סוג, אני משתמשת ב Mutti Polpa

בצל קצוץ דק

1 תפוח אדמה בינוני או זוקיני גדול מגורד וסחוט

גרידת מלימון אחד

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 ביצים

1/4 כוס שמן , עדיפות לשמן זית

3 כפות קמח/ קמח מצה

חצי כוס של פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/נענע, קצת מכל אחד או רק סוג אחד לפי טעמכם

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

· לערבב את כל המצרכים היטב בקערה. בתבנית אפייה, לפרוס נייר אפייה.

· ליצור קציצות קטנות – כדורים בגודל כדור פינג פונג קטן ולשטח אותם.

· להניח את הקציצות בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות

· לאפות כ 30-40 דקות. לאחר עשרים דקות להפוך את הקציצות בתבנית.


הקציצות צריכות לקבל מעטה קריספי. מבחוץ קריספיות ובפנים הן עסיסיות.








456 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page