top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קישואים ברוטב של אמא





אתם מכירים את זה שאחרי הרבה שנים של לאכול, לבשל, לטעום פתאום בא לך געגוע של אוכל של בית ? לי זה קרה עם הקישואים של אמא שלי.

אמא שלי תמיד הייתה עסוקה. להבדיל מבנות דורה היא עבדה, למדה, כל הזמן בתזוזה לשפר עמדות ולדעת יותר. בימי חמישי היא עצרה לכמה שעות, בישלה את נפשה לדעת והיו לנו סירים לכמה ימים . אחד הסירים היה קישואים ברוטב עגבניות שאהבתי לנשנש ישירות מהסיר. פלחי קישואים שהיו בדיוק על גבול המוצק נוטה לרך עם רוטב אדמדם וריח של שום, כמון, כורכום ופפריקה נעים. ריח של בית. אמא שלי לא זכרה במדויק את המתכון אז עשיתי הרבה ניסיונות להגיע לטעם המדויק. בעיקרון רוב הרטבים במטבח הטריפוליטאי מתחילים בסלסה ונגמרים בסלסה כך שהבסיס לרוטב הוא זהה. ברגע שהוספתי כמון הבנתי שאני בדרך לטעם בגעגוע. כורכום השלים את התמונה. בינגו !

הכנה : 5-8 דקות כולל פריסת הקישואים. חצי שעה על הגז וזכינו בגדול ! מנה של ירק טעים, בריא כתוספת לכל מנה בשרית והריח .. מדהים !

רכיבים:

סיר בינוני 24-26

5-6 זוקיני/קישואים טריים וקשים

1 בצל קצוץ

1 כף שמן זית

3 שיני שום

כפית קמח

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות MUTTI POLPA (200 גרם)

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

כפית שטוחה ציר עוף של קנור/אבקת מרק

1 כפית עריסה/פילפלצ'ומה או כל חריף אחר - אופציונלי

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  • לפרוס את הקישואים לפרוסות (טבעות) בעובי כ- 1 ס"מ

  • באש בינונית לטגן את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה, להוסיף את השום ולערבב כדקה. להוסיף כפית קמח ולערבב היטב.

  • להוסיף עגבניות מרוסקות ופילפלצ'ומה (אופציונלי – זוכרים ? אצלי זה פשוט בא באוטומט)

  • להמיס בכוס וחצי מים את ציר העוף, להוסיף כורכום וכמון, מלח ופלפל ולהוסיף הכל לסיר.

  • לערבב היטב, להגיע לרתיחה, להוסיף את פלחי הקישואים, להנמיך לאש בינונית נמוכה ולבשל 20-30 דקות, תלוי אם אתם אוהבים את פלחי הקישואים עדיין טיפה'לה קשים או יותר לכיוון רכים. אם יש צורך, לתקן תיבול.



הערות:

  • כשמשתמשים ב MUTTI אין צורך להוסיף סוכר . החמיצות המוכרת שקיימת קופסאות אחרות לא קיימת כאן ואין ב MUTTI תוספת של סוכר!

  • ציר עוף/אבקת מרק – זוכרים שהמתכון עתיק , מבית אמא ? אז תמיד השתמשו באבקת מרק. היום כל האבקות הן ללא מונוסודיום גלוטמט וציר עוף של קנור הוא הכי קרוב שנשיג לציר עוף אמיתי וחוץ מזה - זה מוסיף לטעם התבשיל לאין ערוך.

  • פפריקה – אני משתמשת בפפריקה מתוקה בשמן שנקראת גם פפריקה מרוקאית . אין עליה !

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page