top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

עוגת צילי וגילי



עד שהפכתי לאימא העוגות שעשיתי היו יותר "מפונפנות", קרמיות. כשביתי נולדה עשיתי הכרות מעמיקה עם עולם עוגות השוקולד. כשהתחילו מסיבות "נושא/חג/סוף תקופה" כלשהן בגן הבנתי שאני צריכה למצוא את העוגה האולטימטיבית שנראית ומריחה טוב וגם קלה לפריסה, קלה לניוד, בלי קרמים מלכלכים. ככה הגעתי לעוגה המדהימה הזאת, המקור היה בני סיידא האגדי ועם השנים שיפצרתי כדי להגיע לעוגה המושלמת לטעמנו .

בכל פעם שתלו, שלחו, הפיצו רשימה של מי מביא מה לאירוע הבא, ידעתי שאין צורך למהר, משבצת העוגה תישאר פתוחה, מחכה לי כי אין הרבה קופצים על הטרחה הזאת שנקראת עוגה . עדיף להביא פיתות, חומוס, ביצים , ומלפפונים.

באיזשהו שלב, באירועים מסוימים גם נקבו בקול איזו עוגה מבקשים שאני אביא, "העוגה הרכה הטעימה הזאת עם ההפתעות בפנים".

לכל האימהות והאבות הפרקטיים, יש כאן 2-3 תבניות עוגה מוכנות (תלוי בגודל התבניות) מה שמסדר אתכם בשני אירועים שונים לפחות כמו אירוע סוף שנה בגן ובבית הספר.

אפשר כמובן גם להקפיא את העוגה השנייה/שלישית, לעטוף אותה בנייר אפייה (כן, לא בדף אלומיניום ) ומעליו ניילון נצמד ולהעביר להקפאה. אני ניסיתי את הטריק הזה כבר מספר פעמים אבל יום יומיים אח"כ כבר נאלצתי , לבקשת הקהל להפשיר את העוגה.

להפשרה - פשוט להוציא מההקפאה החוצה לשולחן למספר שעות והיא כמו חדשה.


למה קראתי לעוגה צילי וגילי?

"בנות שתיים, בובותיים, צילי וגילי עימי פה - מי משתיהן יפה יותר, אימרו, דודים: זו או זו?

אינכם יודעים, חה חה, דודים, אינכם יודעים, לא ולא! שתיהן, שתיהן יפות יותר, צילי וגילי, זו וזו." (חיים נחמן ביאליק)





המרכיבים:

תבנית : 2 תבניות אינגליש קייק גדולות או לחילופין 3 תבניות חד פעמיות


לתערובת העוגה:

200 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר

2 כפיות תמצית וניל (עדיפות לתמצית וניל אמיתית)

4 ביצים

שתיים וחצי כוסות קמח תופח

1 גביע שמנת חמוצה

1 שמנת מתוקה

3 כפות שוקולית

10 יחידות מיני "מקופלת" (מגיע במארז של כ 11 יחידות או במארז גדול של כ 20 יחידות)


אופן ההכנה :

1. להקציף במיקסר חמאה, סוכר ותמצית וניל 3-4 דקות.

2. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה ל-3 דקות נוספות.

3. להוסיף בערבול איטי שמנת חמוצה, שמנת מתוקה וקמח לתערובת עד שהתערובת חלקה.

4. לשבור ביד את יחידות המיני מקופלת, ולפתוח את אריזת הצלופן ישירות לתערובת העוגה. הפירורים צריכים להיות גסים, מדובר במקופלת שממילא היא מתפוררת בקלות. חשוב שיהיו גם חתיכות גדולות יחסית כך שיהיו "הפתעות" בתוך העוגה.

5. לשפוך שני שליש מהתערובת לתבניות בחלוקה שווה.

6. לשליש שנשאר בקערה להוסיף 3 כפות שוקולית ולערבב טוב.

7. לשפוך את השליש באופן שווה לתבניות, עם סכין לערבב מלמעלה תוך כדי יצירת גלים או שמיניות בכל תבנית.

8. להכניס לתנור מחומם ב-180 מעלות לאפייה. בתנור רגיל, כדי לאפות את התבניות יחד יש להעביר למצב טורבו. בתנור רחב (90 ס"מ) אין צורך.

9. זמן האפייה בד"כ כ-40 דקות. לבדוק עם קיסם, אם הוא יוצא לח עם טיפה פירורים יש לכבות את התנור ולהוציא את העוגות.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commenti


bottom of page