top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

נשיקות מרנג רכות עם פירות יער

עודכן: 11 באפר׳ 2020





בארוחות סדר פסח במשפחה המורחבת לכל אחד יש תפקיד בהכנת הארוחה. מזהירה מראש מדובר באארררוווחחחההההה.... !

במשך שנים הייתי מופקדת על הסלט – סלט ההפתעות שלי (מתכון כאן בבלוג) וקינוחים. הקינוחים אצלנו הם לא קינוחים עתירי קצפות, גג עוגת קצפת אחת והשאר עוגות או עוגיות קריאטיביות טעימות ולא עמוסות. למה ? כי האוכל טעים, פשוט טעים ובסוף הארוחה צריך ביס או שניים של מתוק ותה ריחני מתוק וזהו!

חלק מהקריאטיביות דרש עוגה או עוגיות שהם כשרים לפסח וגם לא חלביים, למיעוט מביננו ששמר על הפרדת בשר/חלב. אז הכנתי גם נשיקות מרנג פציחות מבחוץ, רכות מבפנים שהחביאו הפתעה של זריקות אדום חמצמץ-מתוק של פירות יער. מרנג לבן מנוקד באדום על כל גווניו. מראה מרהיב ! מה גם שילדים מאוד אוהבים אותן.

כלום עבודה – באחריות והתוצאה מרהיבה !


ואם בחיסכון בביצים עסקינן – נותרו לנו 4 חלמונים וכמובן שנשתמש בהם. נכין קצפיות קוקוס. אצל המרוקאים הן חלק מהרפרטואר של עוגיות המימונה.

מצרכים:

4 חלבונים

1.5 כוס סוכר

3 כפות פרי קצוץ משקית של פרי קפוא- תותים, פירות יער, פטל

כמות : כ- 25 נשיקות

אופן ההכנה:

1. להוציא מההקפאה את הפרי הקפוא ותת לזה להפשיר חלקית (רבע עד חצי שעה לפני ההכנה).

2. מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר בעזרת מטרפה.

3. מניחים את קערת המיקסר מעל סיר עם מים חמים כדי שהסוכר יימס. כדי שקערת המיקסר לא תיגע ישירות במים ותבשל את החלבונים אני מניחה מעל הסיר מסננת ומעליה את קערת המיקסר. אפשר כמובן גם לשים ישירות כל זמן שתחתית קערת המיקסר לא נוגעת במים החמים. הסוכר יימס וייעשה מימי תוך 5 דקות.

4. לחבר את קערת המיקסר למיקסר ולהקציף את התערובת 10 דקות. קצף החלבונים צריך להיות קשה,סמיך ומבריק.

5. בינתיים לקצוץ את הפרי לחתיכות קטנות, נזדקק לכ-3 כפות.

6. לערבב בעדינות עם מרית את הפרי הקצוץ לתערובת החלבונים המוקצפים.

7. להניח נייר אפייה בתבנית אפייה, בכף ניקח מהתערובת ונוריד אותה בעזרת כפית לתבנית האפייה. הכפית תעזור לנו לייצר צורות חופשיות יפות. למדקדקים אפשרי להעביר לשקית זילוף ולזלף (צנתר רחב, בגלל הפרי), אני אוהבת שכל עוגיה למעשה יוצאת אחרת.

8. להכניס לתנור ב 140 מעלות. משך האפייה כ-50 דקות עד שעה, תלוי בתנור. הנשיקות צריכות להיות יציבות אבל עדיין רכות. בודקים בתחתית הנשיקה בעדינות שהיא זהובה. הן יוצאות חלולות, קלילות , בכל ביס יש גם הפתעה חמצמצה-מתוקה של הפרי.




טיפ:

· אפשר להחליף את הפרי הקפוא בכ-10 פקאנים טחונים ואז הנשיקות הן נשיקות למבוגרים. ילדים פחות אוהבים את המרקם הזה.



קצפיות קוקוס:





כ- 20 עוגיות

מצרכים:

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 כוס קוקוס טחון

קורט מלח

1 שקית סוכר וניל

מנג'טים לעוגה – מס' 2

קישוט - סוכריות לעוגה

אופן ההכנה:

1. לערבב חלמונים, סוכר וסוכר וניל בקערה בעזרת מטרפה. התערובת צריכה להיות סמיכה וקצת תפוחה.

2. להוסיף את הקוקוס ולערבב היטב בעזרת המטרפה.

3. לכדרר לכדורים קטנים שיתאימו למנג'ט, להכניס למנג'טים ולקשט מלמעלה בסוכריות לעוגה בצבעים שונים.

4. להכניס לתנור 150 מעלות, 20 דקות. העוגיות צריכות להיות מוזהבות ולא רכות למגע. הן יהיו קצת חלולות בפנים וטעמן – גן עדן.

טיפ:

בהכנת קצפיות הקוקוס יכולים להיעזר בילדים. הכידרור לכדורי קוקוס הוא מאוד נעים.



471 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page