top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

תבשיל אורז עם בשר קצוץ ריחני






המתכון הזה הוא ממתכוני "הצ'יק צ'אק" שלי . כמעט כלום עבודה והרבה מאוד תמורה. בנוסף, התבשיל מרשים מאוד ואפשר לשלב אותו כנספח בארוחה חגיגית.

הוא מתאים גם לילדים וגם למבוגרים, מהיר, משביע, טעים מאוד וקלי קלות והריח.. מדהים !

בשישי האחרון הכנתי אותו כארוחת צהריים וביום שני כבר התבקשתי להכין אותו לצהריים של שלישי. וזה היה בצ'יק צ'אק...


רכיבים:

מחבת סוטאז רחבה או סיר סוטאז רחב

1/2 ק"ג בשר טחון/עוף טחון/הודו טחון או תערובת של 1/4 ק"ג בשר טחון ו - 1/4 ק"ג עוף טחון

כוס וחצי אורז בסמטי או אורז פרסי

1 בצל קצוץ

1 כף שום כתוש

1 כף שטוחה של קינמון

1 כפית פלפל אנגלי

3 כוסות מים רותחים עם כף ציר עוף של קנור

מלח לפי הטעם

2 כפות שמן


אופן ההכנה:

1. לחמם את השמן בסיר, אש גדולה, להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות.

2. להוסיף את הבשר הטחון, לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר ישנה את צבעו והנוזלים יתאדו.

3. להוסיף את השום הכתוש ולערבב עוד שתי דקות.

4. להוסיף את התבלינים – קינמון, פלפל אנגלי, מלח.

5. להוסיף את האורז ולערבב היטב עם הבשר והתבלינים.

6. להוסיף את המים הרותחים עם ציר העוף ולערבב היטב.

7. להעביר את הסיר לאש בינונית נמוכה , לכסות במכסה ולבשל 25-30 דקות עד שהמים נעלמים.

התבשיל יפהפה, ריחני מאוד , מתאים למבוגרים וילדים כאחד.


הערות:

· אם אין ציר עוף אפשר להשתמש באבקת מרק עוף. אני אוהבת להשתמש בציר עוף של "קנור" כי הוא איכותי יותר ומשבח כל תבשיל.

· לא להיבהל מכמות הקינמון . כל הכמות נחוצה ומוסיפה מאוד לתבשיל.

· אפשרי לשנות את סוג הבשר או לערבב שני סוגים כל זמן שהכמות הכללית היא 1/2 ק"ג.

· לא חובה פלפל אנגלי, אפשר פלפל שחור ולהקטין טיפה את הכמות.






פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page