top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

שוקיים עוף ותפוחי אדמה בורוד

עודכן: 19 ביולי 2021


שוקייים בוורוד התחיל כמתכון מעיתון שהולך איתי כבר שלושים שנה, השתכלל, התווספו לו תפוחי אדומה והוא הפך לארוחה שלמה . אין ילד שלא אוהב את העוף הזה .

לפני כחודש, ביום שישי שלחה לי חברה הודעה "הי, יש לך אולי מתכון לעוף טעים? הילדים שלי לא מוכנים לאכול את העוף שאני מכינה" . שלחתי לה את המתכון הזה. בערב קיבלתי תמונה של העוף שהיא הכינה ומשפט אחד שאמר הכל : " יצא מעולה ! , הוכרז כטעיםםםם" .


אני מכינה את העוף הזה לכל ארוחה שיש בה ילדים כדי שתהיה להם אפשרות בחירה נוספת מחוץ לשניצלים. אני תמיד מכפילה את כמות השוקיים ואז אני מחלקת לשתי תבניות - באחת את השוקיים , בשנייה את תפוחי האדמה ואופה בטורבו את שתיהן ביחד.

העוף הזה גם יוצא לפיקניקים, קל לאכול אותו בחוץ. אפשר גם להקפיא בקופסת פלסטיק ולהפשיר בבוקר לקראת ארחת הצהריים. הקיצר , "ללכת איתו, לרוץ איתו ..." הכל טוב.


החומרים:


מגשית שוקיים עוף (8 יחידות)

5-6 תפוחי אדמה

תבנית אפייה גדולה של תנור


למשרה:

5 כפות גדושות מיונז

3 שיני שום מרוסקות

4 כפות סויה

3 כפות קטשופ

4 כפות ברנדי/יין לבן

פלפל שחור


אופן ההכנה:


1. לערבב את חומרי המשרה בקערה. המשרה נראה כמו משחה ורודה ומכך שמו .



2. להכניס את השוקיים למשרה לשהייה במקרר מספר שעות לפני האפייה. אפשרי גם ערב לפני.

3. להניח את השוקיים בתבנית אפייה גדולה, על נייר אפייה .

4. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ.

5. להעביר את תפוחי האדמה לקערת המשרה ולערבב היטב עם שארית המשרה.

6. לפזר את תפוחי האדמה בין השוקיים בתבנית .

7. לאפות ב 180 מעלות כשעה – שעה וחצי . להפוך את השוקיים מספר פעמים . השוקיים צריכות להיות שזופות יפה , כך גם תפוחי האדמה . ריח המשרה הוא מעולה.




טיפ:

השתמשו ב- 2-3 ניירות אפיה בתבנית כדי למנוע "דליפה" של רוטב שמתקשה ונשרף בתבנית .

נייר האפייה שומר על התבנית נקייה .


410 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page