top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קציצות עוף בתבשיל ארטישוק ירושלמי

עודכן: 31 באוק׳ 2020




אני אם חד הורית או כמו שאומרים אם יחידנית לילדה בת 13 . ידעתי תמיד שגם אם לא אמצא את האחד, לא אוותר על האמהות. זו לא הייתה בכלל אופציה. עברתי כמו שאומרים דרך חתחתים אבל הצלחתי. ולמה אני מספרת?

המתכון הבא הוא תבשיל שמחבר אותי למהות שלי כבית ומשפחה , יש לו טעם של שבת בצהריים אצל סבתא שלי ויש לו טעם של ארוחת צהריים בשבת חורפית בבית שלי יחד עם הבת שלי.

זהו תבשיל שהתחיל ממתכון של קציצות מרוקאיות והתגלגל, התעדכן הן בתקופה והן במרכיביו. תבשיל עשיר שהוא ארוחה בפני עצמה . בשבתות חורפיות אני מניחה אותו על מצע של קוסקוס .


רכיבים:

לקציצות :

חצי קילו חזה עוף טחון + רבע קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 תפו"א קטן

רבע צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

שני ענפי סלרי

חצי כוס פירורי לחם

2 ביצים

כפית תבלין "ראס אל חנות"

כפית אבקת מרק עוף או ציר עוף קנור

רבע כפית כורכום

מלח, פלפל לבן


לתבשיל :

רבע כוס שמן זית

5-7 שיני שום שלמות מעוכות

12 בצלי שאלוט קלופים

4-5 כפיות לימון כבוש של פרג

1 שקית של ארטישוק ירושלמי (סנפרוסט)/ 1 שקית ארטישוק (סנפרוסט)

/ 2 בטטות/ 3-4 תפוחי אדמה או כמה מהמבחר ביחד

קופסת חומוס גרגירים

2 כפיות כורכום

כוס כוסברה קצוצה

מלח, פלפל

4 כוסות מים


אופן ההכנה – קציצות

· בקערה לשים את חזה העוף והבשר

· במעבד מזון לקצוץ דק דק: בצל, תפו"א, סלרי כולל העלים, פטרוזיליה וכוסברה.

· יש להוסיף את הנקצצים לעיסת הבשר וולערבב.

· לערבב ולתבלן עם כפית ראסל אל חנוט, כפית אבקת מרק עוף, רבע כפית כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם.

· להוסיף 2 ביצים ופירורי לחם. לערבב הכל ולהכניס למקרר לחצי שעה.



אופן ההכנה – תבשיל

· מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר , צרים קציצות עגולות ומניחים במגש .

· מקלפים את הארטישוק הירושלמי ו/או את הירקות שנבחרו וחותכים לקוביות של כ- 3 ס"מ .

· שמים בסיר רחב וגדול (סוטאז') את השמן ומטגנים את בצלי השאלוט והשום.

· מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ושאר הירקות ומטגנים כ-2 דקות.



· מוסיפים חומוס, לימון כבוש , תבלינים ואת המים. מביאים לרתיחה.



· מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מכניסים את הקציצות פנימה בעדינות, מוצאים לכולן מקום עם כף עץ בין "שאר הירקות".

· מעבירים לאש בינונית נמוכה ומבשלים. מפעם לפעם בודקים תיבול , מתקנים תיבול (מוסיפים לימון כבוש , מלח , פלפל) ומערבבים.

· בישול בין 1- 2 שעות .





טיפים:

· במקום פירורי לחם אני משתמשת ב-2 פרוסות חלה רגילה או מתוקה ללא ה"קשה" שהורטבו במים ונסחטו. הקציצות יהיו רכות ואווריריות יותר.

· תבלין "ראס אל חנות" ("ראש החנות") הוא תבלין מרוקאי לקציצות המורכב מתערובת של הרבה תבלינים טובים . אני משתמשת בו כתבלין בסיסי לכל תבשיל קציצות שאני מכינה.

· במקום אבקת מרק עוף אני משתמשת בציר עוף של "קנור". ללא מונוסודיום ומחומרים טבעיים.

· אני משתמשת בלימון הכבוש של "פרג". נוסף לטעם הלימון יש לו ארומה פיקנטית וריח מדהים.

595 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page