top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קציצות ברוטב עגבניות פיקנטי

עודכן: 31 באוק׳ 2020


החורף המתמשך שלנו מספק לנו עדיין תירוצים לתבשילים ארוכי טווח. למה הכוונה ? תבשיל של קציצות, שעתיים פלוס על אש קטנה ממלא את הבית בריח נעים ובאווירה של כניסה לשבת. קציצות מחברות אותנו למילה בית ומחברות אותי לקציצות של הסבתא המרוקאית שלי. קטנות, עגולות מאוד וטעימות. הקציצות שלה היו מבושלות וכך גם המתכון הבא שלנו - קציצות עגולות, רכות, טעימות ומבושלות לפחות שעתיים על אש קטנה עם רוטב אדום פיקנטי וריח מעולה . את הקציצות ילוו אפונה וקוביות תפוחי אדמה ובטטות

"ארבעת הדיברות" שלי לכל תבשיל קציצות ברוטב אדום הוא : פפריקה בשמן, רסק עגבניות של Mutti , תבלין "ראס אל חנות" וחלה מתוקה. פפריקה בשמן היא פפריקה מרוקאית, אני מעדיפה את הפפריקה של פרג. רסק עגבניות של Mutti הוא הרסק, בעל מתיקות טבעית וללא תוספת סוכר. תבלין "ראס אל חנות" הוא תבלין מרוקאי לקציצות. הוא מכיל אוסף תבלינים שמוסיף המון לטעם הקציצות. חלה מתוקה היא תחליף לפירורי הלחם. אני מרוקנת את התוך של מספר פרוסות חלה שנשארה משבת, אצלי היא מתוקה. מרטיבה אותם במים, סוחטת היטב ומוסיפה לתערובת הקציצות.


הכמות במתכון היא לכ- 40 קציצות .

סיר רחב גדול בגודל 32 לפחות


רכיבים:

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

1/2 ק"ג עוף טחון

2 ביצים

1 בצל קצוץ דק

3 כפות פירורי לחם או הפנים של 3 פרוסות חלה רטובות

2 כפות קטשופ

כפית אבקת מרק עוף או ציר עוף של קנור

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל חנות - אופציונאלי

מלח ופלפל שחור



לרוטב:

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 בטטות קלופות חצויות

2 כוסות אפונה טרייה או משקית "סנפרוסט"

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כף גדושה של פפריקה בשמן

2 כפות רסק עגבניות של Mutti

1 כף אבקת מרק עוף או ציר עוף של קנור

1 כף תבלין גריל עוף

1 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

מלח ופלפל

5-6 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. לערבב היטב את כל חומרי הקציצות בקערה . לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לשעה.

2. לאחר כשעה, להוציא את תערובת הקציצות ולהכין קציצות עגולות בגודל של כדור פינג פונג. להניח אותן במגש.


הקציצות נחות במגש לפני הכנסתן לסיר

3. בסיר להכניס את כל המצרכים לרוטב למעט תפוחי האדמה, בטטה ואפונה. להביא לרתיחה.


הרוטב רותח לפני הכנסת הקציצות

4. ברגע שהרוטב רותח, להוסיף קוביות תפו"א, בטטות ואפונה. להעביר לאש בינונית נמוכה ולבשל כרבע שעה.

5. לפתוח את הסיר, להכניס את כל הקציצות בין תפוחי האדמה והאפונה.


לאחר הכנסת הקציצות לתבשיל


6. להמשיך לבשל, אש בינונית נמוכה, כשעתיים. זמן הבישול משביח את התבשיל. מדי פעם לפתוח ולערבב. לתקן תיבול לפי הטעם.


הערות:

· אפשרי לעשות חצי כמות בלבד ע"י הקטנת כמויות החומרים לקציצות ולרוטב לחצי.




562 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page