top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

עוגת יום הולדת שנות ה-80


המרכיבים:

לבצק:

7 ביצים XL (או 8 ביצים L)

כוס ורבע סוכר

כוס ורבע קמח תופח

2 כפות שמן

כף לימון מגורד


למילוי ולקרם:

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס חלב

100 גר' אגוזים

קופסת אננס בסירופ קל (או כל קופסת פירות אחרת)

קופסת דובדבנים מסוכרים

תבנית: עגולה מס' 26, קפיצית.


אופן ההכנה:

להקציף חלבונים וסוכר לקצף חזק

להוסיף חלמונים וקליפת לימון לתערובת הקצף

להוסיף בערבול איטי את הקמח לתערובת

לאפות ב 140 מעלות בתבנית משומנת . לתת עוגה להתקרר.

לשחרר את העוגה מהמסגרת הקפיצית

לחצות את הטורט לשניים , להניח בצד את החצי העליון

לחפור "בור" בקוטר די רחב בחלק התחתון (להשאיר רצפה).

להקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס חלב.

להעביר את תוך העוגה לקערה ולהוסיף אגוזים קצוצים ו- 3-4 כפות מהקצפת , לערבב היטב

להרטיב בכף את החלק התחתון של העוגה בסירופ של קופסת האננס

למלא את ה"בור" בתכולת הקערה

להניח שכבת אננס קצוצים על העוגה

למרוח מעל שכבת קצפת דקה , לא בצורה שווה , רק שיהיה קצת "דבק" להדביק את החלק העליון של העוגה

להניח מעל את החלק העליון של העוגה

לחורר בעדינות עם קיסם בחלק העליון , לשפוך כמה כפות מהסירופ של האננס

למרוח קצפת בחלק העליון ומסביב לעוגה. אני אוהבת לקשט את העוגה בשושני קרם (מזלף מניילון עם פיית כוכב הכי נוח) ובדובדבנים

הכי עוגת שנות ה- 80 שאפשר ...

בתאבון

352 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page