top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

סלט הפתעות


סלט הפתעות - הכל יש בו

סלט הפתעות, כשמו כן הוא – סלט משופע בהפתעות, רגע מלוח, רגע מתוק, רגע חמצמץ מלווה ברוטב שעוטף את הירקות וההפתעות. הסלט מככב בכל אירוע משפחתי, תמיד בקערת ענק והוא עובר מיד ליד בשולחן מקטן ועד גדול.

הסלט צבעוני, מאוד מרשים, נותן "שואו" , מפתיע בטעמים המגוונים שלו.

כשאני לוקחת אותו אני אורזת את מרכיבי הסלט בקערת הסלט וסוגרת במכסה. פרי חמוץ ומתוק בקופסה סגורה נפרדת, פיצוחים בקופסה נוספת וכמובן כלי סגור לרוטב.

כשהגענו למארחים, דקה לפני שמתחילים לאכול, שופכים את תוכן הקופסאות לסלט , את רוטב ומערבבים היטב. כדאי להגיע מראש גם עם שתי כפות סלט יפות, תוספת נאה למראה הסלט.




המתכון הוא לכמות של קערת סלט גדולה.

מצרכים:

לסלט:

2 מגשיות של חסה רומית (4-5 ראשי חסה) או 2 חסות אמריקאיות שטופות, מפורקות

1/2 מגשית של עלי בייבי (רוקט, ארוגולה, סלק)

1 קופסת שימורים של תירס גמדי

חופן יפה של עגבניות תמר קטנטנות או עגבניות שרי קטנטנות


הפתעות:

פרי מתוק – תמר צהוב ("בלאח"), אפרסק, אפרסמון, ענבים, שזיף, תפוח...

פרי חמוץ – רימון, נקטרינה, תפוח חמוץ ...

"פיצוחים" – 100 גר' פיסטוק קלוי (יש לקלף אותם), 100 גר' קשיו קלוי מלוח


רוטב:

1/2 כוס שמן זית, שמן שומשום, שמן אגוזים. חצי מזה לפחות הוא שמן זית.

מיץ מתפוז אחד

מיץ מ-1/2 לימון

1 שן שום גדולה כתושה

1 כפית חרדל

3 כפות חומץ בלסמי

כף דבש

מלח ופלפל



אופן ההכנה:

1. לקרוע את החסה בידיים לתוך הקערה

2. לקרוע את עלי הבייבי לתוך הקערה

3. לחתוך 8 יחידות תירס גמדי לשלושה כל אחד ולהעביר לקערה.

4. להוסיף את העגבניות. אני מיד בוחרת קטנטנות כדי שלא אצטרך לחתוך אותן.

5. לערבב היטב ונעבור להכנת הרוטב

6. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב היטב. לטעום ולתקן לפי הצורך . הרוטב צריך להיות גם חמצמץ, מתקתק ועדיין גם מלוח.

7. להפתעות: רימונים יש עכשיו כל השנה בחנויות הירקות. תמרים צהובים רק בספטמבר-אוקטובר, נקטרינה ואפרסק בקיץ... מה שחשוב שיהיה פרי אחד חמוץ ופרי אחד מתוק. לחתוך את הפרי יפה - פלחים קטנים דקים. להוסיף לקערת הסלט.

8. "פיצוחים": להוסיף לקערה פיסטוקים מקולפים וקשיו שקצת שברנו בידיים.

9. לערבב את הסלט בקערה, לשפוך את הרוטב ולערבב שוב עד שהרוטב עוטף את כל הירקות והפירות.




הערות:

· אם אין לכם קערת סלט עם מכסה, ישנן קערות "חד פעמיות" שקופות עם מכסה בשלושה גדלים בחנויות של כלים חד פעמיים.

· בבחירת הפירות להשתדל לגוון בצבעים כך שהסלט יהיה צבעוני




789 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page