top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

חרוסת מכדורי אנרגיה בריאים


כדורי אנרגיה טעימים ובריאים

החרוסת שאני מכינה היא למעשה ממתכון של כדורי האנרגיה שאני מכינה בשנים האחרונות.

השנה אנחנו חוגגים בנפרד, כל אחד במשפחה הגרעינית שלו אבל יש סימני חג שצריכים להיות זהים אצל כולנו. חרוסת ולחמניות לחג יהיו אצל כולנו, נדאג שיגיעו לכולנו.

המתכון הוא לכמות של כ 20-30 כדורים, תלוי בגודל הכדורים.

מצרכים:

חופן של אגוזים – אגוזי המלך, לוז, אגוזי ברזיל. לפחות שניים מהם, כ 20-25 אגוזים

חופן קטן יותר של שקדים, כ 15 שקדים

15-18 תמרים מג'הול - מגולענים

1/4-1/3 כפית קינמון

ציפורן – ממש טיפה – אופציונלי

1/4 כוס יין תירוש - אם מתכוונים לעשות חרוסת, אופציונאלי.


אופן ההכנה:

1. לטחון את כל האגוזים היטב במעבד המזון/נינג'ה עד שהתערובת מפרישה את השמן הטבעי באגוזים

2. להוסיף למעבד המזון את התמרים המגולענים בקבוצות קטנות ולהפעיל את מעבד המזון בכל הוספה. אנחנו צריכים להגיע למצב שבו אפשר ללוש את התערובת. לטעום ולראות שהאגוזים פחות מורגשים מהתמרים.

3. להוסיף את התבלינים ולהפעיל את המעבד לכמה פולסים נוספים.

4. להוציא מהקערה ולכדרר לכדורים. שימו לב ! הכדורים מקבלים ברק מהשמן הצמחי הטבעי של האגוזים.

5. להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר. הכדורים ישמרו בקופסה במקרר כמה שבועות.




הערות:

· אגוזי ברזיל הם תוספת מעולה. אפשר להשיג אותם בכל חנויות הפיצוחים ובחנויות הטבע.

· תמרי מג'הול הם בשרניים, מלאי לחות ומתוקים טבעי, להתעקש עליהם.

· לא לוותר על הקינמון !

51 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page