top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

דג סלמון עסיסי במשרה


סלמון עסיסי במשרה

לאימא שלי הייתה מטפלת צמודה מנפאל שחיה אתה 12 שנים. בישראל מאוד קשה להבין את הגיית השמות בשפה הנפאלית, מה גם שהם מדברים במהירות האור, וכך יצא שהשם שלה בעברית הוא פומפה וכן, היא מבינה את המשמעות ...

במהלך השנים פומפה למדה להכיר את המטבח הצפון אפריקאי ושיתפה אותנו במטבח הנפאלי. בתחילה, אימא שלי ישבה לידה במטבח והדריכה אותה, מאוחר יותר אני התחלתי ללמד אותה וכך יצא שבכל שבוע, מיום רביעי פומפה היתה מתכננת איתי את ארוחת הערב המשפחתית ליום שישי . היינו דנות במאכלים, מנה עיקרית, תוספות, סלטים ועוד. הקיצר פומפה הפכה להיות שפית מדופלמת שמחברת את מטבחי אפריקה, המזרח התיכון ואסיה בהצלחה רבה.

דג הסלמון הוא אהבה משפחתית שלנו במסגרת האהבה לדגים. הבת שלי נכנסה לעולם הדגים דרך אכילת סלמון. בסופי שבוע הסלמון מככב בגדול בבית שלנו. גם פומפה הכינה אותו לעיתים קרובות לפי מתכון שלי. המתכון הזה נולד ממתכון מקורי שלי עם טוויסט שפומפה הוסיפה ויצא דג מושלם, עסיסי מאוד, קל להכנה ומאוד מרשים.


מצרכים:

600-700 גרם דג סלמון טרי

מלח גס (לשלב הראשוני)

לימון

חצי בצל קצוץ דק

רבע כוס כוסברה קצוצה


למשרה:

1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית

1 כף חרדל גרגירים

1 כף סויה

1 שן שום גדולה מרוסקת

1 כפית גדושה של פפריקה

1/2 לימון סחוט

מלח

פלפל שחור


תוספות לדג (לא חייבים ..):

2 פלפלים או 4 פלפלי שושקה חתוכים לרצועות

10-15 עגבניות שרי/תמר פרוסות

4-5 תפוחי אדמה פרוסים

תבלין רוזמרין או 2 ענפי רוזמרין טרי

מלח , פלפל


אופן ההכנה:

1. לשטוף היטב את הדג, ליבש, להניח בצלחת ולזרות עליו מלח גס. להשאיר למשך כחצי שעה.

2. בינתיים לערבב בקערה קטנה את כל מרכיבי המשרה. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

3. לשטוף את הדג מהמלח, ליבש, להעביר לכלי שטוח ולשפוך את המשרה על הדג. להניח למשך מספר שעות.


הדג נח במשרה

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית תנור, להניח את הדג במרכז התבנית . לפזר בצל קצוץ וכוסברה על הדג. לפרוס חצי לימון ולהניח את הפרוסות על הדג.

5. לאפות בתנור כ 20 דקות.

הדג נראה מרשים מאוד, עסיסי מאוד וטעים.


לתוספות להשלמה למנה עיקרית מלאה :

במקום 4 למעלה:

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית תנור. אני מוסיפה תפוחי אדמה, עגבניות ופלפלים. מתחילה עם פרוסות תפוחי האדמה. בקערה מניחה פרוסות תפוחי אדמה, מתבלנת בשמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל. מערבבת היטב ושופכת מסביב בתבנית, משאירה מקום לדג ולירקות שיגיעו אח"כ. מכניסה לתנור לחצי שעה.

5. בתום חצי שעה, מוציאה את התבנית ומוסיפה את הפלפלים והעגבניות לאחר שתובלנו באופן דומה לתפוחי האדמה – שמן זית, רוזמרין ומלח ופלפל. מכניסה לתנור לרבע שעה.

6. לאחר רבע שעה, מוציאה את התבנית ומוסיפה את הדג לאפיה של 20 דקות.

ויש לנו... ארוחה מלאה, מדהימה וטעימה . תהנו !



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page