top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

אורז אדום עם פולים

עודכן: 20 באפר׳ 2020




חגים אצלנו מתקשר באופן אוטומטי לאוכל. חושבים על חג ומחברים את זה לרשימת קניות.. J

ואוכל של חג הוא אוכל של ילדות. פסח מזכיר לי ערימות של ארטישוקים, אורז אדום, פולים, כמון, כבש ....

בצהריי ערב החג אמא שלי הייתה מכינה סיר גדול של אורז אדום עם פולים וריח של כמון היה עולה בבית. חיכינו לזה בקוצר רוח. גם אני, במשך שנים מקפידה להכין אורז אדום עם פולים בצהריים לפני החג.

זהו תבשיל מהיר, מכיל פולים שהעונה שלהם היא באביב. אפשר תמיד להשיג פולים קפואים של סנפרוסט אבל טרי עדיף.

הפול הוא קטנייה שמופיעה כבר בתנך. היא בריאה, מלאה בחלבון ויש בה אפילו ברזל וחומצה פולית. הקיצר מומלץ מאוד !

האורז יוצא אדום ועסיסי, גם הילדים מאוד יאהבו אותו.

מצרכים:

כוס וחצי אורז פרסי/בסמטי

300 גר' פול מקולף או 600 גר' תרמילי פול טרי

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית פילפלצ'ומה או כל חריף פיקנטי אחר - אופציונלי

חופן פטרוזיליה

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

כפית שטוחה של כמון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

· לבשל את האורז ולקרר אותו מראש.

· בסיר נפרד, שטוח, להוסיף רסק עגבניות, פילפלצ'ומה, שמן , לערבב עד רתיחה.

· להוסיף את הפולים, מים, מלח, פלפל, כמון, ופטרוזיליה, להנמיך אש ולבשל כחצי שעה. אם במהלך הבישול המים נעלמים, אפשר להוסיף קצת.

· להוסיף את האורז הקר לסיר הפולים, לערבב היטב, להוסיף כמון, מלח ופלפל לבשל כחמש דקות נוספות.





676 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page