top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

עוגת גבינה פירורים


לפני הרבה שנים עבדתי במקום עבודה גדול ומוכר שהיה בתהליך של מחשוב המערכות שלו. באחת ממחלקות הכספים עבדה עובדת ותיקה מאוד שעם הכנסת המערכת הפיננסית תפקידה התייתר . היא החזיקה מקרר קטן בחדר והביאה מטעמים שהכינה או אפתה ומכרה לעובדים. ממנה קיבלתי עצה , מה שנקרא "לכל החיים". בבצק פריך לעולם לא לשים חלבונים, רק חלמונים . חלבונים בבצק פריך גורמים לבצק להתקשות עד שקשה להעביר כפית דרכו . קצת אחר כך היא פרשה לגמלאות מוקדמות ועברה לנהל את המשפחה. הטיפ הזה מלווה אותי שנים בכל מתכון עם בצק פריך וסוחט מחמאות .

העוגה קלה להכנה ויוצאת טעימה מאוד וקלילה מאוד. הגבינה והשמנת מאזנות אחת את השנייה, גרידת הלימון היא ההפתעה שמשדרגת את העוגה בכמה רמות ומקלילה את המילוי. הקיצר, הכל קורה כאן בהטיות של "קל" .


המרכיבים:


לבצק:

200 גר' חמאה או 200 גר' מרגרינה

2 ביצים – חלמונים בלבד

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח


למילוי הגבינה:

1 שמנת מתוקה

1 שקית סוכר וניל

2 גביעי גבינה 5%

4 כפות סוכר

כף לימון מגורד


תבנית : עגולה מס' 26


אופן ההכנה :

1. לערבב היטב את מרכיבי הבצק , לאחד לבצק רך ודביק.

2. לשמן את התבנית בחמאה או מרגרינה. לשטח את הבצק בידיים בתחתית התבנית בצורה שווה

3. לאפות 15-20 דקות בחום 180 מע' בתנור עד שהבצק מזהיב.

4. לגרד בעדינות בעזרת כף משטח הפנים של הבצק כוס קטנה של פירורים לפיזור מעל הגבינה אח"כ. .

5. להקציף שמנת מתוקה + 1 שקית סוכר וניל במשך כמה דקות ולהעביר לקערה. אין צורך לנקות קערה ומטרף.

6. להקציף 2 גבינה לבנה + 4 כפות סוכר 5 דקות

7. להעביר את הגבינה לקערת הקצפת .

8. לגרד קליפת לימון לתוך הקערה בכמות של כף .

9. לקפל את הגבינה לתוך הקצפת ולמרוח על שכבת הבצק האפויה .

10. לפזר מעל את כוס הפירורים ששמרנו בצד.


טיפ ענק: בד"כ בעוגה עם בצק פריך לפני האפייה שומרים חלק מהבצק בצד, אופים אותו מגורד או בשכבה ואז מפזרים על העוגה . אין צורך ! תאפו את כל הבצק ותגרדו לאחר האפייה כוס פירורים , הם הרבה יותר עדינים ונוחים לפיזור על העוגה וחסכתם ים זמן והתעסקות באפייה וגירוד.

356 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page