תבשיל אורז עם בשר קצוץ ריחני
המתכון הזה הוא ממתכוני "הצ'יק צ'אק" שלי . כמעט כלום עבודה והרבה מאוד תמורה. בנוסף, התבשיל מרשים מאוד ואפשר לשלב אותו כנספח בארוחה חגיגית.
הוא מתאים גם לילדים וגם למבוגרים, מהיר, משביע, טעים מאוד וקלי קלות והריח.. מדהים !
בשישי האחרון הכנתי אותו כארוחת צהריים וביום שני כבר התבקשתי להכין אותו לצהריים של שלישי. וזה היה בצ'יק צ'אק...
רכיבים:
מחבת סוטאז רחבה או סיר סוטאז רחב
1/2 ק"ג בשר טחון/עוף טחון/הודו טחון או תערובת של 1/4 ק"ג בשר טחון ו - 1/4 ק"ג עוף טחון
כוס וחצי אורז בסמטי או אורז פרסי
1 בצל קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כף שטוחה של קינמון
1 כפית פלפל אנגלי
3 כוסות מים רותחים עם כף ציר עוף של קנור
מלח לפי הטעם
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. לחמם את השמן בסיר, אש גדולה, להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות.
2. להוסיף את הבשר הטחון, לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר ישנה את צבעו והנוזלים יתאדו.
3. להוסיף את השום הכתוש ולערבב עוד שתי דקות.
4. להוסיף את התבלינים – קינמון, פלפל אנגלי, מלח.
5. להוסיף את האורז ולערבב היטב עם הבשר והתבלינים.
6. להוסיף את המים הרותחים עם ציר העוף ולערבב היטב.
7. להעביר את הסיר לאש בינונית נמוכה , לכסות במכסה ולבשל 25-30 דקות עד שהמים נעלמים.
התבשיל יפהפה, ריחני מאוד , מתאים למבוגרים וילדים כאחד.
הערות:
· אם אין ציר עוף אפשר להשתמש באבקת מרק עוף. אני אוהבת להשתמש בציר עוף של "קנור" כי הוא איכותי יותר ומשבח כל תבשיל.
· לא להיבהל מכמות הקינמון . כל הכמות נחוצה ומוסיפה מאוד לתבשיל.
· אפשרי לשנות את סוג הבשר או לערבב שני סוגים כל זמן שהכמות הכללית היא 1/2 ק"ג.
· לא חובה פלפל אנגלי, אפשר פלפל שחור ולהקטין טיפה את הכמות.
אמנם לא צמחוני, אבל אני אמצא דרך לטבען אותו. :) תודה וחג שמח!