top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

שעועית ירוקה עם פטריות



שעועית ירוקה עם פטריות התוספת שתופסת... ובגדול ! אתם מכירים את הילדים ששונאים ירקות ? גם הם אוהבים את זה, באחריות. חמש דקות עבודה, עשר דקות בישול ו..וואו גדול !

לדבוק במתכון ולא לסטות ממנו. כל מילה בסלע . לעבודה !


זהו מתכון שמלווה אותי כבר כ- 30 שנה. במקור הוא מסיפרה של אודטה דנין "הכיופים" ועבר שיפוצים ועידונים.


רכיבים:

מחבת סוטאז רחבה

חבילת שעועית ירוקה שלמה (סנפרוסט)

סלסלת פטריות שמפיניון

40 גר' חמאה

2 כפיות שטוחות של מלח


אופן ההכנה:

· לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות. אם הן גדולות , לחתוך את הפרוסות לשתיים.

· לטגן את הפטריות בחמאה, באש גדולה גבוהה.

· כשהפטריות "שותות" את החמאה ומתחילות להפריש נוזלים (2-3 דק') , להוסיף את השעועית הירוקה. אין צורך להפשיר את השעועית מראש.

· להוסיף 2 כפיות מלח, לערבב טוב, לסגור סיר, אש גדולה גבוהה. 9-10 דקות בול .

כדאי לפתוח לערבוב נוסף באמצע .

· לאחר 9-10 דקות, לפתוח מכסה. אם יש עדיין נוזלים במחבת , לתת עוד דקה שתיים ואז לכבות.


השעועית נשארת רעננה, לא קמוטה ומתקפלת, הטעם הוא מדהים ! כל ביס הוא הפתעה.. ילדים מתים על זה, מבוגרים בטח.



927 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page