שעועית ירוקה עם פטריות
שעועית ירוקה עם פטריות התוספת שתופסת... ובגדול ! אתם מכירים את הילדים ששונאים ירקות ? גם הם אוהבים את זה, באחריות. חמש דקות עבודה, עשר דקות בישול ו..וואו גדול !
לדבוק במתכון ולא לסטות ממנו. כל מילה בסלע . לעבודה !
זהו מתכון שמלווה אותי כבר כ- 30 שנה. במקור הוא מסיפרה של אודטה דנין "הכיופים" ועבר שיפוצים ועידונים.
רכיבים:
מחבת סוטאז רחבה
חבילת שעועית ירוקה שלמה (סנפרוסט)
סלסלת פטריות שמפיניון
40 גר' חמאה
2 כפיות שטוחות של מלח
אופן ההכנה:
· לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות. אם הן גדולות , לחתוך את הפרוסות לשתיים.
· לטגן את הפטריות בחמאה, באש גדולה גבוהה.
· כשהפטריות "שותות" את החמאה ומתחילות להפריש נוזלים (2-3 דק') , להוסיף את השעועית הירוקה. אין צורך להפשיר את השעועית מראש.
· להוסיף 2 כפיות מלח, לערבב טוב, לסגור סיר, אש גדולה גבוהה. 9-10 דקות בול .
כדאי לפתוח לערבוב נוסף באמצע .
· לאחר 9-10 דקות, לפתוח מכסה. אם יש עדיין נוזלים במחבת , לתת עוד דקה שתיים ואז לכבות.
השעועית נשארת רעננה, לא קמוטה ומתקפלת, הטעם הוא מדהים ! כל ביס הוא הפתעה.. ילדים מתים על זה, מבוגרים בטח.
Comments