top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

פרחי כרובית ברוטב פיקנטי




אתם מכירים את זה שאחרי הרבה שנים של לאכול, לבשל, לטעום פתאום בא לך געגוע של אוכל של בית ? לי זה קרה עם הקישואים של אמא שלי. עשיתי המוןןןן ניסיונות עד הגעתי לטעם של פעם.

ברגע שהבנתי, עברתי גם לכרובית. יש לי תמונה מדויקת של שישי צהריים עם סיר כרובית ברוטב אדום בורדו על הגז

הכנה : 15 דקות כולל ריכוך פרחי הכרובית. חצי שעה על הגז וזכינו בגדול ! מנה של ירק טעים, בריא כתוספת לכל מנה בשרית והריח ... מדהים !


רכיבים:

סיר בינוני 24-26

כרובית קטנה או כ 2/3 גדולה

1 בצל קצוץ

1 כף שמן זית

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות MUTTI POLPA , 200 גר'

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית של ציר עוף של קנור/אבקת מרק

1 כפית עריסה/פילפלצ'ומה/ צ'ילי או כל חריף אחר – אופציונלי

מלח, פלפל – לפי הטעם


אופן ההכנה:

  • לפרק את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים (פרחים באורך של כ-5 ס"מ)

  • באש בינונית לטגן את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה, להוסיף את השום ולערבב כדקה.

  • להוסיף עגבניות מרוסקות ופילפלצ'ומה (אופציונלי – זוכרים ? אצלי זה פשוט בא באוטומט)

  • להמיס בכוס וחצי מים את ציר העוף, להוסיף כורכום וכמון, מלח ופלפל ולהוסיף הכל לסיר.

  • לערבב היטב, להגיע לרתיחה, להוסיף את פרחי הכרובית, להנמיך לאש בינונית נמוכה ולבשל 20-30 דקות , תלוי אם אתם אוהבים את פרחי הכרובית עדיין טיפה'לה קשים או יותר לכיוון רכים. אם יש צורך, לתקן תיבול.

טוויסט בעלילה : מצאתי תפוחי אדמה באטר אצל הירקן שלי. הוספתי תפוח אדמה קטן אחד, קצוץ לקוביות קטנטנות יחד עם פרחי הכרובית. הרוטב הסמיך וטעמו העמיק.




הערות:

  • כשמשתמשים ב MUTTI אין צורך להוסיף סוכר . החמיצות המוכרת שקיימת קופסאות אחרותלא קיימת כאן ואין ב MUTTI תוספת של סוכר!

  • ציר עוף/אבקת מרק – זוכרים שהמתכון עתיק , מבית אמא ? אז תמיד השתמשו באבקת מרק. היום כל האבקות הן ללא מונוסודיום גלוטמט וציר עוף של קנור הוא הכי קרוב שנשיג לציר עוף אמיתי וחוץ מזה - זה מוסיף לטעם התבשיל לאין ערוך.

  • פפריקה – אני משתמשת בפפריקה מתוקה בשמן הנקראת גם פפריקה מרוקאית . אין עליה !



160 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page