פילה עוף ברוטב אסיאתי
בחיים האמתיים שלי כאימא, במרוץ החיים השבועי אני נזקקת לפתרונות מהירים של ארוחות צהריים. חשוב לי מאוד שהמתבגרת שלי יודעת שתמיד יהיה תבשיל כלשהו שיחכה לה בבית כאשר היא חוזרת מביה"ס. אני מג'נגלת בין הכנת תבשיל אורז, פתיתים, פסטה שבד"כ קורים בשש בבוקר. נוספת להם מנה בשרית כלשהי שהכנתי במהלך השבת או שנשלפה מההקפאה.
אבל, יש יום אחד בשבוע שבו אני עובדת מהבית. המתבגרת חוזרת הביתה מבית הספר עם ציפייה לתבשיל פילה עוף ברוטב אסיאתי. בדרך היא מתקשרת לשאול "מה הכנת?, יש פירה?" .
זהו תבשיל מהיר מאוד, קל מאוד, טעים מאוד, מפתיע מאוד, הכל מאוד.. שהכרתי במקרה בחוברת מתכונים של "אוסם" שיצאה בהשקה של רוטב בסיס לבישול לפני כמה שנים. במהלך השנים עדכנתי אותו.
פילה עוף הוא חלק מאוד עדין, רך וטעים בעוף. נמכר בד"כ כרצועות פילה עוף במגשית אצל הקצב.
אני מלווה אותו בד"כ באורז או פירה . הפעם אלווה אותו בפירה (מתכון למטה).
מצרכים- פילה עוף:
סוטאז גדול (32 ס"מ)
מגשית פילה עוף (בד"כ כשלושת רבעי ק"ג)
2 כפות שמן זית
3/4 כוס רוטב בסיס לבישול של אוסם
9 כפות מי קוקוס (6-7 אחוז שומן)
3 כפות רוטב סויה
חופן עירית קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה :
1. לחתוך את רצועות הפילה עוף לרצועות קטנות יותר
2. לערבב בכלי מדידה את הרוטב של אוסם, רוטב סויה ומי קוקוס. לערבב היטב
3. להקפיץ בסוטאז עם שמן הזית כ 5 דקות עד להלבנת הנתחים.
4. לשפוך את הרוטב על העוף ולערבב היטב במשך כחמש דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך קצת.
5. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
6. לפזר עירית קצוצה מעל .
פירה:
הפירה שאני מכינה הוא זול בקלוריות יחסית . כמות החמאה היא קטנה ואני משתמשת בחלב במקום שמנת והוא יוצא טעים, קליל, רך וקטיפתי.
מצרכים- פירה:
6-7 תפוחי אדמה גדולים
20 גרם חמאה/מחמאה
כף ציר עוף של "קנור"
1/3 כוס חלב
אופן ההכנה :
1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לרבעים
2. לבשל את תפוחי האדמה במים עד שיתרככו. לשפוך את תכולת הסיר למסננת ולהחזיר את תפוחי האדמה לסיר לבישול נוסף של כ-2 דקות כדי לייבש את תפוחי האדמה מנוזלים מיותרים.
3. לחתוך לחתיכות קטנות את החמאה בין תפוחי האדמה ולמעוך היטב את תפוחי האדמה במועך פירה.
4. לערבב את ציר העוף בכוס החלב ולחמם במיקרוגל כ40-50 שניות. החלב צריך להיות חם.
5. לשפוך את החלב, לערבב היטב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
Comments