top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

עוגת פרג תפוחים ושוקולד עסיסית


עוגת פרג תפוחים ושוקולד

לפני... מיליון שנים.. כשהייתי צעירה, עבדתי במגן דוד אדום, במקצוע שלי – מערכות מידע ..

בזמני החופשי ארגנתי רשת שיתוף של העברת מתכונים בין כל הבנות בבניין (מצטערת, בזמנו, אף בן לא היה מעוניין). עולם הרשת לא היה קיים, לא הייתה אפשרות להעלות או לחפש מתכונים ברשת, נאדה ..

את המתכון של עוגת הפרג קיבלתי באהבה מלאה שהייתה קסם של אישה שניהלה בחיוך את לשכת המנכ"ל. העוגה מלווה אותי כבר שנים כטוויסט לכל אוזני ההמן.

מה חשוב ? לדאוג שהפרג יהיה טרי. למזלי, אני גרה ליד "יש לי בוטן" ושם טוחנים את הפרג במקום בזמן הקנייה. אין על זה ...


רכיבים:


תבנית 26 עגולה , אפשרי גם מרובעת 20X30

5 ביצים

1.5 כוס סוכר

2 כפות שמן

3 כפות קוניאק (או ברנדי...)

3 כפות שטוחות קמח תופח

200 גר' פרג טחון

2 תפוחי עץ גראנד או גראני סמית

50 גר' שוקולד מריר קצוץ

50 גר' אגוזי המלך קצוצים


אופן ההכנה:


· להקציף את הביצים (שלמות), הסוכר ו- 2 כפות שמן היטב עד לקבלת "כמו מיונז" . לסגור את המיקסר

· לגרד את תפוחי העץ בפומפייה בחורים הקטנים . חשוב להוציא את הנוזלים מהקערה לפני הוספת גרד התפוחים לעוגה.

· לקצוץ שוקולד מריר. אני קוצצת אותו בעזרת סכין גדולה לחתיכות קטנות. הרבה יותר מהיר ופחות מלכלך מלגרד שוקולד. מה גם שהחתיכות הן יותר דומיננטיות ומפתיעות בעוגה.

· להוסיף לבלילה בקערת המיקסר: קוניאק, קמח תופח, פרג, גרד תפוחי העץ ושוקולד מריר. לערבב בעדינות עד שכל החומרים נטמעים בבלילה.

· להוסיף את האגוזים ולבחוש קלות. אם לא רוצים אגוזים, יש להוסיף במקום 1 כף שמן ל-2 כפות השמן במתכון.

· להעביר לתבנית ומשם לתנור, חום 180 מעלות. זמן האפייה 35-45 דקות, עד שפני העוגה בצבע חום כהה. הפרג צריך

להתבשל היטב בפנים.

העוגה טעימה, עסיסית, מפתיעה בשילוב של התפוחים והשוקולד עם הפרג. התפוחים הם טוויסט רענן לעוגה.

אפשר כמובן להוסיף חגיגיות ע"י הוספת ציפוי של שכבת שוקולד מומס עם שמנת מתוקה על העוגה, אבל אני אישית מעדיפה שלא. אני רוצה שיתרכזו בטעמים של העוגה עצמה.




הערות:

· תמיד כדאי שיהיה בקבוק של ברנדי או קוניאק בבית. ישנם אין ספור מתכונים שאפשר להשתמש בהם. "בימים ההם" כל עקרת בית החזיקה בקבוק כזה מתחת לכיור לעוגות טורט ועוגות שוקולד.

2,949 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page