top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

מעמול – עוגיות פריכות במילוי תמרים



הפז"ם שלי הוא ארוך... מאוד.. יש דברים שאני כבר לא זוכרת שקרו. אבל, לא נראה לי שמי שהיה אז כאן יוכל לשכוח את חווית מלחמת המפרץ. טילים על גוש דן, מסיכות אב"כ, חדר אטום.. הקיצר כיף חיים אמיתי.

אבל, בהסתכלות אחורנית אנחנו תמיד זוכרים את החוויות הטובות, איך ישבנו בפקק עצום בדרך הביתה בשקט מוחלט, בלי לחץ. איך גמרנו גלילי ניילון ומסקינטייפ בכמויות מטורפות, פרנו כל בוקר מי ברח לאזור ירושלים ומי נשאר אתנו וכמובן - איך בלסנו בלי הפסקה.

במלחמת המפרץ הייתי בחורה צעירה, גרתי בדירה שכורה בגבעתיים ונדדתי בין הדירה לבית של אבא ואימא בחולון. בבית של הורי התארחו גם בני משפחה נוספים, וכך יצא שכל ערב הכנו ארוחת ערב לכולם. בין האורחים הייתה דודה שלי שידעה לאפות מצוין, בערב טו בשבט מצאתי את עצמי במטבח בבית הורי עם דודתי מכינות מעמול לכל המשפחה. לא יכלה להיות הסחת דעת יותר טובה מזו. זה היה ערב טו בשבט הכי שמח שאפשר

המתכון הוא של הדודה הבשלנית שלי, לא אותה דודה. מאז הכנתי מעמול אין ספור פעמים אבל הזיכרון הזה של דודתי ושלי מכינות ביחד מעמול לא מרפה ממני. בתום הערב דודתי נתנה לי מצבט ממתכת שאתו קישטנו את העוגיות לפני האפייה ואמרה לי, "קחי, נראה לי שאת תשתמשי בו יותר ממני". המצבט איתי עד היום.

המתכון הוא קל, הכנת הבצק היא מהירה, אין צורך להתפיח. זמן ההכנה הוא ברובו במילוי העוגיות במלית התמרים.

הכמות למתכון היא לכ- 40 עוגיות.


רכיבים:

1/2 ק"ג קמח

1 חבילת מרגרינה רכה מאוד

1 שקית אבקת אפיה

2 כפות גדושות אבקת סוכר

1/3-1/2 כוס מים

250-300 גר מחבילת תמרים ללא חרצנים בואקום

50 גר' אגוזים ושקדים מולבנים קצוצים

קורט קטן מאוד של ציפורן – אופציה בלבד

אבקת סוכר לזרייה על העוגיות


אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה לערבב קמח, מרגרינה, אבקת אפייה, אבקת סוכר.

2. להוסיף כ- 1/3 כוס מים ולערבב היטב את התערובת לבצק גמיש, רך ולא נדבק. אם יש צורך, להוסיף עוד קצת מים.

3. לקרוץ מהבצק ולגלגל כדורים בגודל כדור קטן, קטן קצת מכדור פינג פונג. לשים בצד.

4. במחבת לשים כף שמן, עיסת התמרים והאגוזים. לחמם על אש קטנה ולערבב בעזרת כף עץ את העיסה.

5. בכל כדור בצק אנו מייצרים גומה רחבה, מכניסים מילוי מעיסת התמרים וסוגרים היטב. הופכים את העוגייה כשהפתח הסגור הוא למטה ומניחים בתבנית על נייר אפיה. ממשיכים עם כל כדורי הבצק ומניחים אותם ברווחים בתבנית. עפ"י כמות העוגיות נשתמש בשתי תבניות תנור.

6. אפשר לקשט את העוגיות בפינצטה מיוחדת או בעזרת מזלג.


העוגיות בתבנית לפני אפייה

7. להכניס לתנור, 170 מעלות, 20-30 דקות, תלוי בתנור. להשגיח ממש מקרוב. העוגיות צריכות להישאר בהירות. איך לבדוק מתי הן מוכנות: לקחת עוגייה ולהפוך אותה. אם תחתית העוגייה זהובה, לא חומה.. העוגיות מוכנות.

אם עדיין אתן מתלבטות , תפתחו עוגייה אחת ותבדקו שהיא אפויה . העוגיות צריכות לצאת בהירות מאוד ונמסות בפה.

8. לתת לעוגיות להתקרר מעט. בעזרת מסננת קטנה לפזר אבקת סוכר על העוגיות.


הערות:

· בכל שימוש בתנור אני משתמשת בנייר אפייה. התבנית נשארת נקייה.





109 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page