top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

לחמניות עננים קלי קלות לפסח




בכל שנה כשפסח מתקרב צצים אין ספור מתכוני לחמניות עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, קמח לפסח ואפילו אבקת אפייה לפסח. אני מנסה, בודקת, מחדשת אבל תמיד, תמיד חוזרת למתכון "הבית". לחמניות רכות, עגלגלות, קלות, אווריריות כמו עננים והכי חשוב טעימות בגלל תוספת התבלינים – כמון או קימל טחון, מלח ופלפל שחור.


המתכון הוא לכמות של כ 25-40 לחמניות, תלוי בגודל הלחמניות.


מצרכים:

1.5 כוס קמח מצה

100 גר' חמאה או 1/2 חבילת מרגרינה ללא מלח (100 גר') או חצי כוס שמן

1 כוס מים

5 ביצים

2 כפיות מלח שטוחות

1 כפית שטוחה פלפל שחור

2 כפיות כמון שטוחות או 2 כפיות קימל טחון שטוחות


אופן ההכנה:

1. לחמם את התנור לטמפרטורת 180 מעלות..

2. בקלחת או סיר קטן להכניס מרגרינה, מים ותבלינים ולהרתיח על האש.

3. ברתיחה, לכבות את האש, להוסיף קמח מצה ולבחוש היטב בכף עץ.

4. להוסיף 5 ביצים לסיר אחת אחרי השנייה ולערבב היטב את התערובת לאחר הוספת כל ביצה. התערובת צריכה להיות ללא גושים, חמימה וסמיכה.

5. פורשים נייר אפיה בשתי תבניות תנור גדולות ומכינים קערית קטנה עם מים ליד.

6. להרטיב את כפות הידיים, לקחת קצת מהתערובת ולגלגל לכדור, בערך בגודל קצת יותר מכדור פינג פונג.

7. להניח בתבנית האפייה, להשאיר רווחים בין לחמנייה ללחמנייה, הן מתנפחות באפייה. לאפות כ 40-50 דקות, תלוי בתנור.

8. איך לבדוק אם הלחמניות מוכנות ? הלחמניות מקבלות צבע זהוב חום יפה, הן מתעגלות ומתנפחות והן חלולות. לפתוח לחמנייה אחת בעדינות ולוודא שהלחמנייה חלולה והתוך אפוי. אם עדיין לא אפוי, להחזיר את הלחמנייה לתבנית, לחכות עוד מספר דקות ולבדוק שוב.

9. אפשרי לאפות את שתי התבניות ביחד בטורבו.

10. לתת ללחמניות להתקרר ולאחסן אותם בקופסה אטומה.


הערות:

· קימל טחון הוא תוספת מפתיעה וטעימה. שווה לבדוק !



929 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page