top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

השקשוקה הכי טעימה





אצלנו במשפחה המורחבת שקשוקה היא חלק מה DNA שלנו, משל כאילו אנחנו הבאנו את השקשוקה לעולם. כולם "מקצועני שקשוקה", דנים בכובד ראש במרכיבים, בזמן בישול העגבניות, ביצים רכות או קשות, תוספות חריפות... ועוד ועוד.

שקשוקה אמתית היא שקשוקה מעגבניות קצוצות , כמה פלפלים, הרבה שום , רצוי גם הרבה פילפלצ'ומה. בשקשוקה אמתית אין בצל ובטח ובטח שאין ירקות. זה לא סלט.

בשקשוקה שלי איחדתי את רוטב הסלסלה המסורתי של הפסטה של הצד הלובי שלי ("מקרונה בסלסה") לתוך העגבניות הקצוצות והגעתי לשקשוקה טעימה מאוד ופיקנטית.

אני משקיעה בהכנת הבסיס לשקשוקה, מכינה כמות גדולה שאח"כ תספיק לי למספר ארוחות משפחתיות. מעבירה לקופסה במקרר, בערב מוזגת ממנה למחבת, שוברת כמה ביצים, מכסה במכסה על אש בינונית לכ 5-8 דקות והנה יש לנו שקשוקה מושקעת .

העגבניות והפלפלים הן בסיס מאוד חשוב להצלחת השקשוקה . אני משתמשת בעגבניות שרי או תמר, מוסיפה גם עגבניות אחרות רכות אבל דואגת לשמור על מינון של לפחות 70% של עגבניות תמר ו/או שרי משובחות, מתוקות ורכות. אני גם מעדיפה פלפלים מתוקים ולכן נוטה לבחור 2-3 פלפלי שושקה שמצטיינים במתיקות שלהם.

אז השקשוקה שלי מצטיינת ב"הכינותי מראש". מכינים את הבסיס לשקשוקה, מעבירים לקופסא ושומרים במקרר. לפני אירוח של בראנץ חלבי , עם הרבה רכיבים שדורשים הכנה במקום כגון מאפים, פשטידות וסלטים, שולפים את המחבת/סוטאז הייצוגית שלנו, מעבירים לתוכה את הבסיס, שוברים הרבה ביצים פנימה, סוגרים מכסה לכמה דקות ויש לנו "שחקן ראשי" בחגיגה.

לחילופין – חזרנו הביתה וכולם רעבים, ואין זמן לארוחת ערב מושקעת או אין זמן בכלל, שולפים מחבת, שופכים כמה כפות יפות של הבסיס, שוברים ביצים.... ויש ארוחה.



מצרכים-רוטב סלסה :

2 כפות פפריקה אדומה בשמן (פפריקה מרוקאית)

5-6 שיני שום קצוצות

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

2 קופסאות קטנות של רסק עגבנית (או קופסת רסק עגבניות אחת של Mutti)

לפי הטעם, לא חובה – פלפל חריף קצוץ או כפית של פילפלצ'ומה

מלח, פלפל


מצרכים-שקשוקה :

סיר נמוך רחב / סוטאז גדול (32-36 ס"מ)/ מחבת גולה רחבה עם מכסה

1-1.5 ק"ג עגבניות מסוגים שונים (תמר, שרי, מגי...)

2-3 פלפלים מתוקים אדומים

מלח, פלפל



אופן ההכנה-רוטב סלסה :

1. בסיר קטן לשים שמן, מים, פפריקה , שום קצוץ, קצת מלח ופלפל. להביא לרתיחה.

2. לכסות במכסה, להנמיך לאש הכי קטנה ולבשל כ- 15 דקות.

3. להוסיף את רסק העגבניות והפלפל/ פלפלצ'ומה, לערבב היטב, לתבל עם מלח ופלפל.

4. לבשל כ- 10 דקות נוספות. אם סמיך מדי אפשר להוסיף קצת מים.


אופן ההכנה-שקשוקה :

1. בזמן שהרוטב מתבשל, לקצוץ את כל העגבניות והפלפלים לחתיכות קטנות ולהעביר לסוטאז.

2. כשהרוטב מוכן, לשפוך אותו לתוך העגבניות הקצוצות ולערבב היטב.

3. לבשל עם אש בינונית נמוכה כשעה עד שעתיים , עד שהעגבניות ממש רכות.. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.




הצעת הגשה :

במחבת לשים מספר כפות גדולות של בסיס השקשוקה, לשבור 2-3 ביצים, לכסות במכסה ולבשל באש בינונית כ- 5 דקות. להרים את המכסה ולפזר כ- 10 כדורוני מוצרלה קטנטנים או לחילופין חתיכות מכדור מוצרלה גדול. לבשל עוד כ-2 דקות ולכבות את האש.



הערות:

- אני משתמשת בפלפלצ'ומה של פרג . היא מצוינת.

- הבסיס לשקשוקה יכול להישמר בקופסת פלסטיק במקרר עד 10 ימים.

- תוספת יפה לאירוח היא קרעי חלה מתוקה/רגילה בקערת הגשה יפה.


תהנו ...!



1,000 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page