אושפילאו - קדירת עוף עם אורז וגזר
סוף שבוע חורפי אמיתי ראשון. מחשבה ראשונה – מרק , מחשבה שניה - תבשיל קדירה.
הקדירה הראשונה שלי בחיי הייתה עפ"י מתכון בוכרי עתיק שקיבלתי פעם מחברה. המתכון עודכן, שוכלל ושונה בהתאם לטעם שלי. עד היום אני משתמשת בהכנת הקדירה במתכון המקורי ששרבטתי על נייר דפדפת צהוב ונשמר למעלה מ-25 שנה !
במתכון המקורי שמו בשכבות את הבצל, עוף, גזר ואורז, תיבלנו ובישלו על הגז. במתכון שלי אני מטגנת את הבצל והעוף, מתבלנת ומבשלת קצת. אני מטגנת את הגזר עם התבלינים ורק אז מרכיבה את הקדירה בשכבות ואופה בתנור. בדרך זו, כל אזור בקדירה מקבל תבלינים , העוף שחום והאורז אדמדם.
לארוחות שישי אצל אמא שלי, המטפלת הנפאלית שלה למדה ממני לבשל אושפילאו . ערב שישי עם אושפילאו הוא חגיגה לילדים.
מצרכים:
סיר קדירה - מתאים לבישול ואפייה
4 כרעיים מחולקות או 10-12 שוקיים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות אורז (אני משתמשת בבסמטי)
6 גזרים
1-2 ראשי שום
תבלינים חובה: מלח, פלפל, כמון , פפריקה מתוקה
אופן ההכנה :
1. בסיר קדירה לשים קצת שמן , לטגן את הבצל 3-4 דקות , להוסיף את חלקי העוף , לתבלן טוב עם מלח+פלפל +כמון+פפריקה מתוקה ("תבלינים חובה"). לטגן את העוף כ-10 דקות מכל צדדיו .
2. להוסיף לקדירה חצי עד שלושת רבעי כוס מים , לכסות במכסה , על אש בינונית 20-25 דקות.
3. בזמן הבישול , לקלוף ולחתוך את הגזרים למקלות דקים באורך של 2-3 ס"מ ולטגן אותם במחבת עם "תבלינים חובה" . טיגון של 5 דקות כדי שיקבלו את התבלינים ויתרככו מעט.
4. בסיום בישול העוף, לפתוח את סיר הקדירה , להניח 1-2 ראשי שום בין חלקי העוף.
5. לפזר מעל בשכבה אחת את מקלות הגזר.
6. לפזר מעל כוס אורז ולתבלן ב"תבלינים חובה".
7. לפזר את כוס האורז השניה ושוב לתבלן ב"תבלינים חובה" .
8. להוסיף מים רותחים עד כיסוי האורז, ממש טיפה מעל האורז .
9. לסגור ולהכניס לתנור בחום של 160-170 מעלות . סה"כ שעה – שעה וחצי בתנור , תלוי בכם. לפתוח את הסיר מדי פעם כדי לבדוק את מידת התבלון, במיוחד מלח. למרות שנדמה שהוספתם הרבה תבלינים, עדיין יהיה צורך בתוספת לאורז .
10. בתום האפייה , התבשיל בנוי בשכבות – עוף, גזר, אורז . יש להגיש מכל השכבות, בזהירות עם העוף, הוא אפוי טוב ורך ונוטה להתפרק.
הערות:
· אם רוצים להוסיף עוף, אורז – תמיד אפשרי . תלוי בגודל הקדירה שלכם.
בקדירה שלי אני מכינה עד 18 שוקי עוף עם 3 כוסות אורז .
· אני משתמשת בקדירה, כך התבשיל נאפה בצורה שווה מכל צדדיו. אם אין קדירה אפשרי להשתמש בסיר עם
מכסה עמיד לתנור או לחילופין לבשל על הגז בחום נמוך .
תהנו !
Comments