top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

קרואסוניני – קרואסוני גבינות

עודכן: 31 באוק׳ 2020




בשבוע שעבר המתבגרת חגגה 14. לקחתי אותה ואת שלושת חברותיה הטובות לסדנת תכשיטים בסטודיו של רחלי דרור בבני ציון . הסטודיו של רחלי שהיא גם בת דודי, נמצא במקום קסום עם בריכת מים טבעית שורצת דגים, מוקפת בגידולי פירות וירקות קסומים. הכל מעשי ידיהם של רחלי ואלון בן זוגה. לנשנוש הבאתי עוגת יום הולדת, קרואסוניני גבינות ודובדבנים. המתבגרת וחברותיה הכינו לעצמן, בהדרכת רחלי תכשיטים מקסימים מפרי מוחן הקודח. בסטודיו יש אין ספור חומרים, חרוזים, השראות וכל דבר שעולה על רוחכם שקשור במילה תכשיטים. היה כיף ממש לראות את התכשיטים שהן הכינו כל אחת בטעמה שלה, את העזרה אחת לשנייה והחיבור ביניהן.


אני גרופית גדולה של בני סיידא. יש לי אוצר גדול של ספרי בישול ולספריו יש מקום חשוב שם. פעם, פעם כשסצנת האוכל הייתה כמעט כלום, הייתי מבקרת בסדנאות אוכל בבית "תנובה" שהיה בזמנו בשד' בן גוריון בתל אביב. בני סיידא כיכב שם בגדול. הוא יודע להפוך כל מתכון לקל ופשוט, האוכל יוצא טעים, מרשים וישנם כל כך הרבה מתכונים שלמדתי ממנו והולכים איתי שנים. עד היום אני שומרת את חוברות המתכונים שקיבלנו בסדנאות.

המתכון לקרואסוני הגבינות מלווה אותי שנים ועבר הרבה גלגולים. זה התחיל ממתכון של בני סיידא, וקיבל עדכונים ממתכונים נוספים שפורסמו במהלך השנים.

את הקרואסוניני אני תמיד מכינה "לפני". מכינה, מקפיאה וכן, זה לגמרי "הכינותי מראש". חצי שעה לפני האירוע אני מוציאה מההקפאה, מחממת וקיבלתי מאפים קטנטנים, קראנצ'ים וטעימים להפליא. לחילופין, כשאני מתארחת אני יוצאת מהבית עם השקית מההקפאה, מגיעה למארחים, מעבירה לתבנית חימום ולתנור לעשר דקות.

וכך היה, הגענו לסטודיו בבני ציון, העברתי את שקית הקרואסוניני לתבנית לחימום, והגשתי לבנות , מלווים בקערת דובדבנים ועוגת יום הולדת.


החומרים:

לבצק:

200 גר' חמאה (להוציא מהמקרר לטמפרטורת חדר כשעה לפני)

150 גר' גבינה צהובה מגורדת

150 גרם גבינה צפתית/פטה/בולגרית

100 גר' גבינת פרמז'ן/ גרנה פדנו/גבינה פיקנטית קשה אחרת

1 גבינת קוטג' 5%

3 כוסות קמח תופח


למריחת הקרואסוניני:

1 ביצה

שומשום


אופן ההכנה:

· לערבב היטב את מרכיבי הבצק , ללוש לבצק נעים, רך ולא דביק במיוחד.

· לקרר את הבצק במקרר לשעה - שעתיים.

· ללוש את הבצק שוב ולבצוע את הבצק למספר כדורים.

· לרדד כל כדור למשטח בצק בעובי כ-4 מ"מ , לסמן משולשים באורך של כ- 10 ס"מ. רוחב בסיס המשולש כ- 5-6 ס"מ.

· לגלגל כל משולש מהבסיס לכיוון הקודקוד ליצירת הקרואסון.

· בתבנית אפייה על נייר אפיה להניח את הקרואסונים עם רווחים ביניהם, הם יתפחו באפייה. להבריש בביצה ולזרות שומשום.




· לאפות בתנור 15 דקות ב 175 מעלות . הקרואסונים צריכים בצבע זהוב.

· אם רוצים להקפיא, יש להכניס לשקית בעודם חמים ולהעביר להקפאה, כך הקרואסונים יהיו טריים לאחר ההפשרה.

טיפים:

· אני מקפיאה את הקרואסונים כשהם עדיין חמים בשקית ניילון עבה מהרגיל (מיחזור שקית שקיבלנו בחנות הנעליים או בחנות הבגדים). כך הבידוד גדול יותר והם נשמרים היטב.

142 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page