קציצות זוקיני אלגנטיות
דווקא בדמדומי חג החנוכה נחה עלי המוזה. עמדתי בבוקר שישי במטבח עם ערימת זוקיני יפהפיים ואמרתי לעצמי , "רוצה קציצות זוקיני הכי טעימות שאפשר". גירדתי את הזוקיני, סחטתי והתחלתי להוסיף טעמים דרך גבינות אהובות ויוגורט משובח עד שהגעתי לטעם המיוחל. רציתי קציצות זוקיני שהזוקיני מאוד בולט בנוכחותו. הוספתי גבינת ריקוטה שהיא עדינה מאוד בטעמה, פטה עיזים בכמות שלא תהיה דומיננטית מדי ויוגורט עיזים חמצמץ במידה וסמיך. לקראנץ הוספתי מקלוני שקדים והטעם מושלם. הקיצר – קציצות אלגנטיות וטעימות שיקשטו כל מגש אירוח בכבוד.
ההכנה קלה, המצרכים זמינים להשגה. בד"כ בהכנת קציצות כאלו נדרש מרכיב מייצב כמו פירורי לחם או קמח בכמות גבוהה של כוס לפחות אבל אני התעקשתי להפחית בכמות כמה שאפשר לכן הקציצות מטוגנות ולא אפויות. אבל, מספיק שמן "בגובה דשא", כלומר בגובה חצי ס"מ, לא יותר.
רכיבים (25-30 קציצות):
5 זוקיני או קישואים בגודל בינוני
1 קופסת ריקוטה 5% של גד (250 גר')
50-70 גר' של פטה עיזים 5% של גד
1/2 – 1/3 כוס של יוגורט עיזים (אני השתמשתי ביוגורט של 'תוצרת הארץ', כ 3% שומן)
1 ביצה
1/2 כוס של פירורי לחם מוזהבים או שיבולת שועל
50 גר' מקלוני/שבבי שקדים מולבנים
מלח ופלפל לפי הטעם
כ- 1/4 כוס שמן , עדיפות לשמן זית
אופן ההכנה:
לגרר את הזוקיני בחורים הגדולים במגררת. לסחוט היטב ולהעביר לקערה.
לערבב את כל המצרכים היטב בקערה. קודם הנוזליים ואח"כ פירורי הלחם.
לבדוק טעמים. לחמם את השמן במחבת.
ליצור קציצות בקוטר של כ-4 ס"מ ולהעביר למחבת. כשהקציצות הזהיבו יפה, יש להפוך אותן ולטגן גם בצדן השני.
להעביר לצלחת גדולה עם נייר סופג.
הערות:
לגרסת אפייה יש להוסיף פירורי לחם או שיבולת שועל. להניח נייר אפייה בתבנית , לשמן את הנייר בשמן זית בעזרת מברשת קטנה. לאפות כ-20 דקות, להפוך את הקציצות ולאפות כ-15 דקות נוספות או עד להזהבה יפה.
Comments