עוגת יום הולדת שנות ה-80

המרכיבים:
לבצק:
7 ביצים XL (או 8 ביצים L)
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע קמח תופח
2 כפות שמן
כף לימון מגורד
למילוי ולקרם:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
100 גר' אגוזים
קופסת אננס בסירופ קל (או כל קופסת פירות אחרת)
קופסת דובדבנים מסוכרים
תבנית: עגולה מס' 26, קפיצית.
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים וסוכר לקצף חזק
להוסיף חלמונים וקליפת לימון לתערובת הקצף
להוסיף בערבול איטי את הקמח לתערובת
לאפות ב 140 מעלות בתבנית משומנת . לתת עוגה להתקרר.
לשחרר את העוגה מהמסגרת הקפיצית
לחצות את הטורט לשניים , להניח בצד את החצי העליון
לחפור "בור" בקוטר די רחב בחלק התחתון (להשאיר רצפה).
להקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס חלב.
להעביר את תוך העוגה לקערה ולהוסיף אגוזים קצוצים ו- 3-4 כפות מהקצפת , לערבב היטב
להרטיב בכף את החלק התחתון של העוגה בסירופ של קופסת האננס
למלא את ה"בור" בתכולת הקערה
להניח שכבת אננס קצוצים על העוגה
למרוח מעל שכבת קצפת דקה , לא בצורה שווה , רק שיהיה קצת "דבק" להדביק את החלק העליון של העוגה
להניח מעל את החלק העליון של העוגה
לחורר בעדינות עם קיסם בחלק העליון , לשפוך כמה כפות מהסירופ של האננס
למרוח קצפת בחלק העליון ומסביב לעוגה. אני אוהבת לקשט את העוגה בשושני קרם (מזלף מניילון עם פיית כוכב הכי נוח) ובדובדבנים
הכי עוגת שנות ה- 80 שאפשר ...
בתאבון
Comments