לחם מטוגן של שבת בבוקר
עודכן: 31 באוק׳ 2020
מאז שהמתבגרת הייתה ילדה קטנה ארוחת בוקר של שבת בבוקר היא חגיגה. ברגע שהיא מתעוררת היא מבקשת "אמא תכיני לי לחם מטוגן". אני מכינה לה שתי פרוסות לחם מטוגן, מניחה עליהן ביצת עין הפוכה ("Sunny side up"), מצוותת ליד קןפסת קוטג', סכין, מזלג וכפית והארוחה מוכנה. תוספות נלוות מתחלפות הם מלפפוני בייבי או זיתים איטלקיים בשרניים.
צאו מהקונטקסט של לחם מטוגן של ארוחות בוקר בבתי קפה שהטביעו אותו בחמאה ו/או שמן ו/או שמנת מתוקה. זה לא המקרה !
לחם מטוגן אצלנו לא מלווה בסוכר, לעולם לא. לחם מטוגן מלווה בתוספות מלוחות.
מעבר לטקס הארוחה יש את תשומת הלב של אמא לבת שלא יכולה לקרות בבוקר רגיל. בבוקר רגיל אצלנו ממהרים... מאוד, יש סט פעילויות שצריך לבצע אותו וארוחות בוקר בישיבה לשולחן לא כלולות בזה. גג ביסים בעמידה או תוך כדי הסתרקות מתוך קערה קטנה. סותר את כללי התחלה בריאה בבוקר אבל יש מצוי ויש רצוי...
הלחם המטוגן הוא תמיד תמיד חלה מתוקה שאני קונה כל יום שישי. לחם מטוגן לא יכול להיות עם לחם אחיד, לחם מלא, כוסמין ודומיו. זה לא טעים ! לחלה יש איכויות משלה ואין לה תחליף. אפשרי חלה רגילה, לא חובה מתוקה, אבל – חלה.
רכיבים ל 2-4 מנות :
מחבת
1-2 כפות שמן קנולה לטיגון
4 פרוסות חלה מתוקה
1 ביצה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
· להכין שתי צלחות מעט עמוקות, באחת לקשקש את הביצה ובשנייה לשפוך את החלב
· לשפוך את השמן למחבת , אש גדולה גבוהה כמו בהכנת חביתה.
· להכניס פרוסת לחם לצלחת החלב לחצי שנייה בכל צד של הפרוסה, לא להטביע !
· להעביר לצלחת הביצה וכאן כבר נספיג טוב את הביצה משני צדדי הפרוסה
· להעביר למחבת ולחזור על התהליך לכל הפרוסות.
· ברגע שהנחנו את כל הפרוסות, לקחת את שאריות הביצה מהצלחת ולשפוך מלמעלה על הפרוסות במחבת.
· כשהפרוסות משחימות יש להפוך אותן לצד השני וכשהצד השני מושחם להעביר לצלחת הגשה.
חשוב מאוד ! - התהליך שבו אני מטבילה בחלב ורק אח"כ בביצה, בצלחות נפרדות גורם לפרוסת הלחם להסגר בטיגון ולהיות קראנצ'ית וקריספית . לקשקש את החלב בביצה בצלחת אחת גורם לפרוסת הלחם לספוח יותר נוזלים מכפי שצריך והיא תהיה "סמרטוטית" בטיגון.
אז מה יש לנו ? פרוסת חלה, חלב, ביצה, גבינה, ירק כלשהו .. שמישהו יגיד שזו לא ארוחה בריאה.
הערות:
· אין צורך בהרבה שמן, זה לא טיגון בשמן עמוק. שימו שמן כמו שאתם שמים לטיגון חביתה.
· בד"כ חלה לא נאכלת במלואה ונשארת לנו במהלך השבוע ואז מנצלים אותה לטוסטים. אפשר לנצל אותה ללחם מטוגן כארוחת ערב. להוסיף סלט קצוץ, חביתה/כל ביצה אחרת, גבינות וסגרנו פינת "כאב ראש" של ארוחת ערב. וגם ניצלנו את החלה במלואה.
Comments