top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

לזניה אליפות בצ'יק צ'ק

עודכן: 13 באוג׳



מה עושים לארוחת ערב? עכשיו כשחזרנו ל"ימים הרגילים בכאילו" אין כבר זמן לתכנן בצהריים מה נכין בערב ובינינו, דוגרי כבר התעייפנו. אבל בני הבית מבקשים את המטבח Class A שהם קיבלו בזמן הקורונה.

מבקשים ? יותר דורשים... !

אז מה עושים? לזניה - מנה שתראה מפונפנת אבל קלה. כזאת שיש מצב שיישארו גם שאריות למחר. מנה שכולם יאהבו ושכל המצרכים שלה נמצאים תמיד בבית .

אז מה יש לנו תמיד בבית ?

קוטג', גבינה מגורדת מכל סוג שהוא, צנצנת רוטב מוכן לפסטה או לפיצה של ברילה או כל חברה אחרת, שמנת מתוקה וביצים. באשר לדפי הלזניה- אני מחזיקה תמיד חבילה של דפי לזניה של ברילה או של RUMMO במזווה ליד הפסטות. חבילה אחת תספיק ללזניה בתבנית גדולה או לשתי לזניות קטנות. נצא לדרך...

תבנית – יש לי שתי תבניות בגודל 35X25 ו- 40x28 שאני משתמשת בהן. ההבדל ביניהן הוא שבכל שכבה של דפי לזניה בתבנית היותר גדולה "ישכבו" חמישה עלי לזניה וביותר קטנה נקטין טיפה שניים מהעלים. הקיצר- כל תבנית בסביבות טווח המידות האלו תתאים.



מצרכים:

  • צנצנת וחצי עד שתיים של רוטב לפסטה או פיצה. תגוונו- יותר או פחות פיקנטית, עם זיתים, ירקות שורש, תבלינים. בלזניה, להבדיל מפסטה, הילדים יאכלו כל רוטב שתשימו.

  • 2 גביעי קוטג' 5%

  • 350-400 גבינה צהובה מגורדת מכל סוג (אני משתמשת בגאודה, היא טעימה מאוד)

  • 3 ביצים

  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

דפי הלזניה לא זקוקים לבישול אבל טיפ שקיבלתי לפני שנים – להשרות את הדפים במים פושרים 7-8 דקות הוא טיפ מנצח שהוכיח את עצמו. אין מצב שתקבלו לזניה עם דפים קשים לנגיסה וגם לא רכרוכיים מדי.

  • בקערה אחת לערבב 2 גביעי קוטג' ו- 2 ביצים.

  • בקערה שניה לערבב היטב שמנת מתוקה עם ביצה אחת.

  • למרוח 3 כפות יפות של הרוטב בתחתית התבנית

  • שכבה ראשונה: להניח דפי לזניה מעל כך "שירצפו" את התחתית, למרוח שכבה יפה של רוטב עגבניות, לפזר מעל שליש מתערובת הקוטג' ולפזר מעל שליש מכמות הגבינה המגורדת.

  • לחזור על זה בשכבה שניה ושכבה שלישית

  • לשפוך מלמעלה את תערובת השמנת המתוקה ולהזיז בעדינות כך שהתערובת תכסה את השכבה השלישית

  • אני קורעת כמה עלי בזיליקום ומקשטת את הלניה, מוסיף המון הן לטעם והן לריח

  • לתנור – 180 מעלות, כחצי שעה . עד שרואים שהלזניה שזופה יפה ולא רוטטת.


הערות:

  • למה דפי לזניה של "ברילה" ? כי הם באמת טובים, טעימים, נגיסים במידה הנכונה ולא יוצא דף של אטרייה רכרוכי.

  • למה דפי RUMMO ? ללזניות חגיגיות של ה"שופוני" לאורחים, נגיסים בדיוק במידה הנכונה. נכון, יותר יקרים אבל אפשר להפציץ פעם ב..

  • אפשר להפוך את הלזניה ל"לזניה למבוגרים" ע"י הוספת כדורי מוצרלה קטנים בשכבה השלישית, קוביות גבינת עיזים עדינה, לפזר עלי בזיליקום מלמעלה או להוסיף בתערובת הקוטג' גבינה נוספת כגון ריקוטה או גבינה יותר פיקנטית כגון פטה עדינה או גבינת פדנו מגורדת.

  • הלזניה תשמר במקרר מספר ימים. רצוי בקופסה סגורה.



483 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page