לביבות זוקיני עם טוויסט של גבינות

איך קוראים לאנשים עם אובססיה לקישואים ? קישואובסס ? זו אני .
אני מכינה לביבות או קציצות קישואים עם הכל . הפעם הפתעתי בטוויסט מעניין - לביבות עם גבינת ריקוטה וגבינה צפתית . יצא שוס!
רכיבים:
5-6 זוקיני/קישואים בינוניים. עדיפות לזוקיני.
2 כפות שמיר קצוץ, אפשר גם פטרוזיליה במקום
1 קופסת גבינת ריקוטה טבעית 5% של גד
1/2 חבילת גבינה צפתית עדינה 5% של גד
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות צנוברים או שבבי שקדים מולבנים
מלח ופלפל
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
לגרד את הזוקיני במגרדת עם חורים גדולים לתוך קערה. להניח לכמה דקות ולסחוט את הזוקיני מנוזלים מיותרים.
לערבב היטב בקערה את כל החומרים. גבינת הריקוטה משמשת כמעין "דבק" לכל החומרים יחד. לתקן תיבול לפי הצורך
במחבת, שמן קנולה בכמות שרק מכסה את פני המחבת, אין צורך ממש בהרבה שמן לטיגון לביבות. ללבב ללביבות בינוניות, קוטר של כ6-7 ס"מ ולטגן משני הצדדים עד להזהבה-השחמה.

הערות:
הזוקיני הוא האחר הבכור השווה יותר של הקישוא. הוא מוצק יותר ויש לו פחות נוזלים מאשר בקישוא.
הלביבות טעימות מאוד, תוספת הצנוברים או שבבי השקדים מייצרת הפתעה קראנצ'ית.
באשר לאפייה במקום טיגון : לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה אפשרי. מבטיחה לנסות בקרוב!
Comments