top of page
בלוג האוכל של נאוה בן אהרון

לביבות זוקיני עם טוויסט של גבינות



איך קוראים לאנשים עם אובססיה לקישואים ? קישואובסס ? זו אני .

אני מכינה לביבות או קציצות קישואים עם הכל . הפעם הפתעתי בטוויסט מעניין - לביבות עם גבינת ריקוטה וגבינה צפתית . יצא שוס!

רכיבים:

5-6 זוקיני/קישואים בינוניים. עדיפות לזוקיני.

2 כפות שמיר קצוץ, אפשר גם פטרוזיליה במקום

1 קופסת גבינת ריקוטה טבעית 5% של גד

1/2 חבילת גבינה צפתית עדינה 5% של גד

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

2 כפות צנוברים או שבבי שקדים מולבנים

מלח ופלפל

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  • לגרד את הזוקיני במגרדת עם חורים גדולים לתוך קערה. להניח לכמה דקות ולסחוט את הזוקיני מנוזלים מיותרים.

  • לערבב היטב בקערה את כל החומרים. גבינת הריקוטה משמשת כמעין "דבק" לכל החומרים יחד. לתקן תיבול לפי הצורך

  • במחבת, שמן קנולה בכמות שרק מכסה את פני המחבת, אין צורך ממש בהרבה שמן לטיגון לביבות. ללבב ללביבות בינוניות, קוטר של כ6-7 ס"מ ולטגן משני הצדדים עד להזהבה-השחמה.




הערות:

  • הזוקיני הוא האחר הבכור השווה יותר של הקישוא. הוא מוצק יותר ויש לו פחות נוזלים מאשר בקישוא.

  • הלביבות טעימות מאוד, תוספת הצנוברים או שבבי השקדים מייצרת הפתעה קראנצ'ית.

  • באשר לאפייה במקום טיגון : לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה אפשרי. מבטיחה לנסות בקרוב!

86 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page