כנפיים שזופות ברוטב הוי-סין
פעם מישהו אמר לי שהכנפיים שלי טעימות כמו הכנפיים של דיקסי. מחמאה ענקית ! אבל הכנפיים של דיקסי הן אייקון בתחום הקולינרי ... הכנפיים שלי טעימות, מתקתקות, פיקנטיות, הרוטב נצמד לכנף ולא נוזל ממנה, מזמין לנקות היטב כל פירור על עצמות הכנף.
הוי-סין הוא רוטב שמגיע מהמטבח הסיני, פעם אמרו שהוא עשוי משזיפים שחורים אבל לא... הרוטב הוא "רוטב שחור", עשוי מפולי סויה מותססים בתוספת שום, חומץ ופלפל צ'ילי . לא, הוא לא חריף. אני מבשלת את הרוטב עם שום, דבש, קצת קורנפלור והוא מדהים !
מבוגרים וילדים מתים עליהם, מחזיקים את הכנף ביד ומכרסמים בהנאה. למתבגרת יש חברה שאלרגית לגלוטן, זהו המאכל האהוב עליה אצלנו.
המנה קלאסית לתוספת בשרית נוספת לארוחה, מנה שמביאים לברביקיו שלנו או של אחרים, נזקקת לחימום של 3 דקות במיקרו וזהו. אפשר גם להוציא אותה כארוחת ערב לא מתוכננת של אורחים שנשארו ואנחנו רוצים להפתיע ולהשוויץ. המנה קלאסית ליום העצמאות.
אני מכינה כמות יפה של כנפיים מראש, בד"כ כמות כפולה ומקפיאה חלק. שולפת, מעבירה לקערה, משם למיקרו לכמה דקות. תוספת – סלט, צ'יפס, קוביות תפו"א, פירה.... ואנחנו בארוחה האמריקאית האולטימטיבית בניחוח רוטב סיני במקור ..
המתכון המקורי הוא של אודטה דנין מהספר "כיופים" והוא הפך למעדן אייקוני אצלנו במשפחה כבר למעלה
מ-20 שנה !
המתכון הוא לכמות של 2 ק"ג כנפיים.
מצרכים:
2 ק"ג כנפי עוף, מנוקים וחתוכים לשניים
3 כפות שמן קנולה
6-7 שיני שום כתושות
צנצנת של רוטב הוי-סין (200-225 גר'), ראה תמונה מטה
2 כוסות מים
4 כפות דבש
תערובת בכלי של: 1/2 כוס מים, 3 כפות סוכר, 1 כף קורנפלור, 3 כפות ברנדי/קוניאק
אופן ההכנה:
1. בקלחת/סיר קטן לחמם את השמן, להוסיף את השום הכתוש ולערבב 2-3 דקות עד שהשום הלבין.
2. להוסיף את רוטב ההוי-סין, לבחוש היטב ולהוסיף את 2 כוסות המים. לבחוש שוב עד לרתיחה.
3. לערבב היטב את הכלי עם התערובת (הקורנפלור נוטה לשקוע) ואז לשפוך את התערובת לרוטב ולבחוש.
4. כשהרוטב יתחיל להוציא בועיות קטנות, הוא מתחיל להסמיך קצת , סוגרים את האש ומוסיפים את הדבש. בוחשים שוב עד שהדבש נמס.
5. לחמם את התנור לחום של 180-190 מעלות.
6. לקחת תבנית (תבנית תנור או תבנית צלייה רחבה), לרפד אותה בנייר אפיה. אני מרפדת בד"כ בשלושה גיליונות נייר אפיה כדי לכסות היטב את כל שטח התבנית. כך נוכל להבטיח שהרוטב לא יגלוש לתבנית עצמה.
7. להניח בצפיפות את הכנפיים בתבנית, לשפוך את הרוטב מעל ולהכניס לתנור.
8. משך הצלייה הוא כשעתיים. כל חצי שעה פותחים ומוודאים שהכנפיים "שוחות" ברוטב. לאחר כשעה הרוטב מתחיל להתקשות סביב הכנפיים והן מקבלות צבע שזוף. יש להפוך את הכנפיים כדי שייצלו מכל צד. כשהכנפיים שזופות יפה לסגור את התנור. בזמן שהכנפיים מתקררות הרוטב מקריש ומצמיג מסביב לכנפיים.
הערות:
· כדאי לקנות אצל הקצב כנפיים נקיות טריות במגשיות.
· רוטב ההוי-סין שאני משתמשת הוא של מזרח מערב, ראה תמונה מטה. בד"כ למכירה בקצביות, חנויות טבע וחנויות למוצרים מהמזרח. גם בחנויות לאביזרי אפייה ובישול כמו spices .
Comments