דג מרוקאי
עודכן: 31 באוק׳ 2020
במשפחה שלנו דג מוגדר כמעדן. ארוחת ערב שישי עם דג מעלה את הארוחה לרמה אחרת.
זיכרונות הילדות שלי הם של אבא שקם בשבת מוקדם בבוקר ונוסע ליפו עם האחים שלו לחכות לדייגים שחוזרים מהדייג וקונה דגים טריים. בורי היה הדג מועדף לבישול. לכן, חריימה או דג מרוקאי תמיד יהיה עם בורי, חובה טרי .
אחי הקטן הוא היחיד במשפחה שלא אוהב דגים וכך היו גם ילדיו. מה שהצליח להעביר את הילדים שלו צד ל"אוהבי הדגים" הוא הדג המרוקאי שלי .
לרוטב:
2 גמבות או 3 - 4 פלפל שושקה חתוכות לרצועות
2-3 פלפלים חריפים (לא חייבים ..)
6 שיני שום פרוסות
2-3 עגבניות קצוצות או חצי סלסלת עגבניות תמר ושרי או חצי קופסת עגבניות מרוסקות MUTTI (קופסא היא 200 גר')
אני משתמשת בעגבניות שרי או תמר קצוצות , הן יותר טעימות
שמן- כמה כפות
כפית גדושה פפריקה אדומה
שאר המוצרים:
חצי חבילת כוסברה
דג בורי מפולט , 500-700 גר'
2 כפות שמן + כפית פפריקה בקערית - למריחת הדג לפני הבישול
אופן ההכנה:
1. לשטוף את הדגים ולהמליח אותם כשעתיים לפני ההכנה . לחכות רבע עד חצי שעה.
2. לשטוף את הדגים מהמלח ולמרוח אותו בתערובת של שמן ופפריקה מתוקה
3. להכניס את כל מוצרי הרוטב לסיר רחב ולבשל אותו כ- 20 דקות, אש בינונית נמוכה. להוסיף מלח ופלפל עפ"י הצורך.
4. כשהרוטב מוכן, להניח את הדגים על הרוטב ולפזר למעלה את הכוסברה , מלח ופלפל .
5. לבשל כעשרים דקות באש בינונית נמוכה, עד שרואים שהדג מבושל.
מוגש כמנה ראשונה או עיקרית , לא לשכוח חלה, רצוי מתוקה .
Comments